Nieuws - pagina 4
 
 
Wij zijn er klaar voor
20 augustus 2018

Wij zijn er klaar voor

Heeft iedereen een fijne vakantie gehad? Wij hopen van wel.

Wij hebben er in ieder geval weer zin in om er een heel goed schooljaar van te maken samen met de kinderen en u als ouders.

De afgelopen week zijn we met elkaar druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat alles weer netjes en gezellig is in de school. Ook zijn er nieuwe digiborden geplaatst in een aantal lokalen, is de inrichting van de nieuwe bibliotheek boven klaar en wordt er gewerkt door de gemeente aan de inrichting van de parkeerplekken op het terrein.

Laatste schooldag
06 juli 2018

Laatste schooldag

Op de laatste schooldag kregen alle leerlingen een ijsje van de Jumbo en zongen we samen op het schoolplein "Stop, het jaar is op!" (zie foto's). Fijne vakantie allemaal!
Eindfeest, naar de Dierense Speeltuin
04 juli 2018

Eindfeest, naar de Dierense Speeltuin

Vandaag gingen de groepen 1 t/m 7, als afsluiting van dit schooljaar, naar de Dierense Speeltuin (zie foto's).
Afscheid groep 8
04 juli 2018

Afscheid groep 8

Vanavond hebben we afscheid genomen van groep 8. Eerst heeft het team samen met de leerlingen gegeten, daarna werd de musical opgevoerd en tot slot was er nog een mooie wens voor de toekomst. Heel veel succes op het VO (zie foto's).

Het cadeau wat school van groep 8 kreeg is de klimmuur op het kleuterplein.

Activiteiten rondom
23 mei 2018

Activiteiten rondom "Het Rariteitenkabinet"

Tijdens onze projectweken krijgen we o.a. hulp van Doreen Hartman (cultureel erfgoed docent) en Bernadette van Have (beeldend docent) van de organisatie HARTenHAVE.

Groep 7 en 8 zijn naar de "Dingenfabriek" geweest en kregen archeologie les.

Groep 6 is in "Ons Raadhuis" geweest  om te kleuren met ouderen.

De groepen 1-2a, 1-2b en 1-2c hadden "een stenen (bloemen) expeditie" in park Daalhuizen.

Workshops
20 mei 2018

Workshops

Op vrijdagmiddag 18 mei konden alle kinderen van de bovenbouw meedoen met een workshop. Zo was er: bootcamp, schaken, franse les, figuurzagen, een dromenvanger maken, banden plakken en spelletjes. Ook volgende week zijn er weer workshops (foto's).
Opening project
16 mei 2018

Opening project "Rariteitenkabinet"

Op 16 mei was de opening van het project "het Rariteitenkabinet". Alle groepen hebben buiten allerlei opdrachten gedaan die te maken hadden met verzamelen.

De onderbouw mocht schatten zoeken, bellen verzamelen, een knikkerbaan bouwen, figuren van stenen maken en dingen voelen en ruiken. De bovenbouw mocht ook figuren van stenen maken, insecten natekenen, verschillen zoeken, scherven in elkaar zetten en op zoek gaan naar waar je woont (foto's).

Koningsspelen
26 april 2018

Koningsspelen

Ook wij hebben meegedaan met de Koningsspelen (een weekje later). Groep 1 t/m 4 deden allerlei spelletjes op school en groep 5 t/m 8 gingen sporten op het Burgermeester Brandtplein (zie foto's). Onze gymmeester Rick opende de Koningsspelen met het liedje "Fitlala".
Formatie 2018/2019
18 april 2018

Formatie 2018/2019

We zijn al weer bezig met de formatie voor volgend school jaar. Wat in ieder geval zeker is, is dat juf Janneke en juf Eva blijven. Gefeliciteerd allebei!
Schoolreis
10 april 2018

Schoolreis

Op 10 april gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreis. De kleuters zijn naar het Openluchtmuseum geweest (foto's) en de groepen 3 t/m 7 naar het Archeon (foto's).
Schoolvoetbaltoernooi
04 april 2018

Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 4 april was het eerste deel van het schoolvoetbaltoernooi bij DVOV voor de groepen 3 t/m 5.

Eén team uit groep 5 werd eerste in de poule en "de Tornado's" uit groep 3 wonnen de grootste beker: "de sportiviteitsbeker" (meer foto's).

Paasviering en paaslunch
29 maart 2018

Paasviering en paaslunch

Op 29 maart hebben we met zijn allen Pasen gevierd en daarna samen in de klas gegeten. De foto is 's ochtends gemaakt tijdens de generale repetitie.
Grote Rekendag
28 maart 2018

Grote Rekendag

Op 28 maart was de Grote Rekendag met het thema "De school als pakhuis". De eerste opdracht was samen de juiste zin ontdekken. Die was: "De Arnhorst als magazijn dan is opruimen fijn. Wij rekenen vandaag op jullie". Daarna gingen we allerlei andere opdrachten doen. Met verhuisdozen om de school heen, in de lift, in het klaslokaal, hoeveel wc rollen, blokjes, stokjes, blokken enz. passen er in een doos, vormen vouwen, kubus maken, getallenlijn maken, computeropdrachten, gelijke getallen zoeken, hoeveel kinderen en juffen en meesters passen er in één kubieke meter en nog veel meer. Het was een leuke en leerzame ochtend (zie foto's).
Trek aan de bel voor het Lilianefonds
21 maart 2018

Trek aan de bel voor het Lilianefonds

Op woensdag 21 maart hebben heel veel basisschoolleerlingen uit heel Nederland één minuut aan de bel getrokken. Ook de Arnhorst deed weer mee. Zo vroegen wij aandacht voor het recht op onderwijs voor leeftijdgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden.
Letterfeest groep 3
09 maart 2018

Letterfeest groep 3

Het letterbord is compleet! De laatste letter was de tweetekenklank ei. 

Om dit grote nieuws te vieren, hadden de kinderen van groep 3 en juf Sophie samen met de ouders een groot feest (zie foto's).

Schaatsbaan
01 maart 2018

Schaatsbaan

Op 1 en 2 maart kon er eindelijk geschaatst worden op de ijsbaan. Er was een rooster gemaakt en zo kwam elke groep aan de beurt. Na afloop was er warme chocomelk met slagroom. Ook 's avonds was de baan twee uurtjes open (zie foto's), met dank aan de ouderraad!
Techniekdag
23 januari 2018

Techniekdag

Op 23 januari was de techniekdag met als thema "Loodgieter". De kleuters hadden een bord met allerlei leidingen, buizen en kraantjes. Groep 3 en 4 mochten dakpannen leggen en suikerhuisjes maken en de groepen 5 t/m 8 hadden negen opdrachten die te maken hadden met loodgieter- en installatietechnieken. Pijpen buigen, zink knippen, gereedschap herkennen, riool aanleggen, koppelingen aandraaien enz.
Kerstdiner en Kerstviering
21 december 2017

Kerstdiner en Kerstviering

Op donderdag 21 december was de Kerstviering. De leerkrachten en de leerlingen gingen ’s avonds gezellig met elkaar dineren in de klas. Aansluitend aan het diner vierden we gezamenlijk, als school, met alle kinderen het Kerstfeest met het kerstverhaal en kerstliedjes (foto's).
Staken
12 december 2017

Staken

Ook vandaag doet het team van de Arnhorst mee met de landelijke stakingsacties.
Sint en zijn Pieten
05 december 2017

Sint en zijn Pieten

Ook dit jaar kwam Sint met zijn Pieten weer op de Arnhorst.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10