Nieuws - pagina 4
 
 
Muzieklessen
04 februari 2019

Muzieklessen

De muzieklessen zijn begonnen en voor alle kinderen is er een leeninstrument (zie foto's).
Sneeuwpret
22 januari 2019

Sneeuwpret

En toen was het ineens wit, dus spelen in de sneeuw (zie foto's).

Wilgen knotten
18 januari 2019

Wilgen knotten

Vrijdag 18 januari is groep 8 gaan helpen bij het knotten van de wilgen. Deze wilgentakken mogen wij gebruiken voor ons wilgendorp.

 

Zij trotseerden de kou en hebben heel wat hout verzameld. De boer had krentenbollen en warme chocolademelk voor iedereen.

Meer muziek in de klas
14 januari 2019

Meer muziek in de klas

Maandag 14 januari was er op basisschool De Arnhorst een echte ‘muziekdag’. Dertien musici van Harmonie UNISONO uit Velp gaven elke groep van De Arnhorst een ‘muzikale’ workshop.

Tijdens deze workshop luisterden de leerlingen en leerkrachten niet alleen naar de mooie muziek van ‘The Lion King’; ze mochten ook zelf een instrument uitproberen (zie foto's).

 

Van alle kanten was men enthousiast.

Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leerden over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten. Een harmonieorkest heeft geen snaar- of strijkinstrumenten zoals gitaar of viool.

Tegen een geringe vergoeding kunnen leerlingen van De Arnhorst zich aanmelden voor enkele proef-muzieklessen. Dit is een naschoolse activiteit, waarbij de “BSO Boeiend” is  betrokken. Na drie lessen wordt dit project afgesloten met een klein concert op school. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen natuurlijk doorgaan met muzieklessen.

Meer muziek in de klas ….. en daarbuiten: een eenmalig project of vanaf nu een impuls voor iedereen om dagelijks met muziek aan de slag te gaan?!

In samenwerking met het Rhedense cultuurbedrijf RIQQ en vooral veel enthousiaste mensen, zijn De Arnhorst en Harmonie Unisono blij met deze pilot in Velp! (Bron. Rheden nieuws.nl)

Gelukkig 2019
08 januari 2019

Gelukkig 2019

Wij wensen iedereen een heel gezond en gelukkig 2019.
Kerstviering
20 december 2018

Kerstviering

Het was weer een mooie Kerstviering en wij, het team van de Arnhorst, wenst iedereen hele fijne Kerstdagen.
Kerst sfeer
14 december 2018

Kerst sfeer

Wat ziet onze hal er weer gezellig uit.
Sint
05 december 2018

Sint

Piet stond op het dak en de deur was dicht gevallen. Fijn dat Sinterklaas met de brandweerwagen kwam. Alleen de brandweerwagen kon het plein niet op, dus moesten we toch iets anders verzinnen. Gelukkig kwam juf Mieke op het idee om de deur maar gewoon even open te gaan maken. Hoofdpiet kon toen zijn hoofdpieten diploma in ontvangst nemen

(zie foto's en foto's bij de groepen).

Mad Science
27 november 2018

Mad Science

De professor had het vandaag over het menselijk lichaam (zie foto's).
Voorleespiet
26 november 2018

Voorleespiet

Wat fijn dat de voorleespiet ook dit jaar weer even bij ons op school kwam.

 

Sinterklaasliedjes
21 november 2018

Sinterklaasliedjes

Wat was de hal weer mooi versierd en 's ochtends zong het team Sinterklaasliedjes (zie foto's).
Schoolplein
19 november 2018

Schoolplein

Het eerste ontwerp van ons schoolplein hangt al in de teamkamer. Wat vindt groep 8 ervan?
Mad Science
16 november 2018

Mad Science

De professoren van Mad Science zijn bezig geweest met drijven, raketten, microscoop, ultra violet licht en nog veel meer......(zie foto's)
Videoclip
31 oktober 2018

Videoclip "Op de Arnhorst"

De videoclip staat online!
Soepdag
25 oktober 2018

Soepdag

Vandaag was het "soepdag" bij de kleuters. In alle kleutergroepen werd de groente gesneden/geknipt, werd de afwas gedaan en aan het einde van de dag was daar een lekker bekertje groentesoep (zie foto's).
Schoolband
24 oktober 2018

Schoolband

Vanaf vandaag zijn we gestart met de Arnhorst schoolband. We repeteren op woensdagmiddag.

Opname schoollied
09 oktober 2018

Opname schoollied

Het schoollied wat de kinderen samen met meester Sander hebben gemaakt is dinsdag opgenomen. Na de herfstvakantie hopen we dat het op de website komt..
Opening kinderboekenweek
03 oktober 2018

Opening kinderboekenweek

Vandaag was de spectaculaire opening van de Kinderboekenweek. De leerkrachten hebben een zelfgeschreven tableau vivant (een zwijgende en statische uitbeelding) opgevoerd. En we hebben natuurlijk de dans gedaan van "Kom erbij!"

 

Open podium team
01 oktober 2018

Open podium team

Het open podium van het team stond geheel in het teken van ‘Muziek’.

Meester Gijs begon met de kauwgomballenboom, daarna kwamen bijzondere muziekinstrumenten voorbij. Er volgde een echospel met de zaal, een smartlap, een canon met de zaal en een stukje klassieke muziek. Juf Mieke en Juf Miriam zongen een zelfgeschreven liedje over de eerste schooldag, meester Gijs zong Let it be, er werd nog gedanst op ‘Kom erbij’ en tot slot werd er gerockt op ‘Kom van dat dak af’ (zie foto's en film)

Goede doel
30 september 2018

Goede doel "Compassion"

In juli zijn David en Judith Lock naar Kenia geweest.

Tijdens deze reis zijn ze vanuit de hoofdstad Nairobi naar Sibilo gegaan. Het is ruim zes uur rijden over vaak slechte weg. Na deze lange reis kwamen ze bij het Compassionproject waar ook ons sponsorkind Kiplimo bij zit. Hij gaat hier naar school en naar de kerk. Op de foto zijn alle sponsorkinderen in de kerk te zien. David en Judith zijn op huisbezoek bij Kipliomo thuis geweest. Vanaf de school was dit een half uur lopen. Bij het huis werden ze ontvangen door de familie en buren. Zoals te zien is op de foto, was deze wandeling soms ook dwars door de rivier. Kiplimo loopt elke dag naar school en naar het project. Kipliomo heeft een oudere zus en nog klein zusje. Zijn oudere zusje kan doordat Kiplimo gesponsord wordt ook naar school. Zijn ouders verdienen geld door het verkopen/ruilen van mais en geitenmelk. Ze hebben hiervan een huisje van golfplaten kunnen bouwen. Daardoor hebben ze een droge plek om te slapen en wonen. Dat hebben lang niet alle kinderen in Kenia. Het was er wel erg warm en heel krap. Ze hebben Kiplimo en zijn zusjes cadeautjes geven, waaronder de Arnhorst petjes. Hier waren ze heel blij mee. Kinderen die gesponsord worden vinden het heel leuk om brieven en foto’s te krijgen van hun sponsors.

Kiplimo kijkt ernaar uit en is superblij dat een school in Nederland hem sponsort.

1 2 3 4 5