Nieuws - pagina 4
 
 
Open podium team
01 oktober 2018

Open podium team

Het open podium van het team stond geheel in het teken van ‘Muziek’.

Meester Gijs begon met de kauwgomballenboom, daarna kwamen bijzondere muziekinstrumenten voorbij. Er volgde een echospel met de zaal, een smartlap, een canon met de zaal en een stukje klassieke muziek. Juf Mieke en Juf Miriam zongen een zelfgeschreven liedje over de eerste schooldag, meester Gijs zong Let it be, er werd nog gedanst op ‘Kom erbij’ en tot slot werd er gerockt op ‘Kom van dat dak af’ (zie foto's en film)

Goede doel
30 september 2018

Goede doel "Compassion"

In juli zijn David en Judith Lock naar Kenia geweest.

Tijdens deze reis zijn ze vanuit de hoofdstad Nairobi naar Sibilo gegaan. Het is ruim zes uur rijden over vaak slechte weg. Na deze lange reis kwamen ze bij het Compassionproject waar ook ons sponsorkind Kiplimo bij zit. Hij gaat hier naar school en naar de kerk. Op de foto zijn alle sponsorkinderen in de kerk te zien. David en Judith zijn op huisbezoek bij Kipliomo thuis geweest. Vanaf de school was dit een half uur lopen. Bij het huis werden ze ontvangen door de familie en buren. Zoals te zien is op de foto, was deze wandeling soms ook dwars door de rivier. Kiplimo loopt elke dag naar school en naar het project. Kipliomo heeft een oudere zus en nog klein zusje. Zijn oudere zusje kan doordat Kiplimo gesponsord wordt ook naar school. Zijn ouders verdienen geld door het verkopen/ruilen van mais en geitenmelk. Ze hebben hiervan een huisje van golfplaten kunnen bouwen. Daardoor hebben ze een droge plek om te slapen en wonen. Dat hebben lang niet alle kinderen in Kenia. Het was er wel erg warm en heel krap. Ze hebben Kiplimo en zijn zusjes cadeautjes geven, waaronder de Arnhorst petjes. Hier waren ze heel blij mee. Kinderen die gesponsord worden vinden het heel leuk om brieven en foto’s te krijgen van hun sponsors.

Kiplimo kijkt ernaar uit en is superblij dat een school in Nederland hem sponsort.

Mad Science
12 september 2018

Mad Science

Op woensdag 12 september kwam Mad Science professor Mike een spectaculaire Science show op onze basisschool verzorgen (zie foto's). De kinderen van groep 1 t/m 8 kunnen zich nu inschrijven voor de nieuwe naschoolse wetenschap en techniekcursus.

 

Zij worden vanaf 23-10-2018 zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties! Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen.

 

Uiteraard gaat iedereen ook zelf aan de slag als wetenschapper.

Van lessen over zonnestelsels en slijm tot de wereld van raketten en scheikunde voor groep 4 t/m 8. De groepen 1 t/m 3 gaan aan op ontdekkingsreis naar een wereld vol dino’s, waterweetjes en wie ben ik? Er komt van alles aan bod!

Zonnepanelen
11 september 2018

Zonnepanelen

De Arnhorst wil ook meewerken aan een beter milieu. 

Daarom worden er zonnepanelen geplaatst op het hoogste dak en op de lokalen van de groepen 4 en 6. Er komt een educatief programma voor de kinderen en zij worden betrokken bij wat de opbrengst is voor het milieu als er zonnepanelen aanwezig zijn.

31 augustus 2018

"Showtime Arnhorst"

Op 31 augustus was ons jaarlijkse zomerfeest met als thema "Showtime Arnhorst". Bij aankomst stond de limousine al klaar en lag de rode loper uitgerold. Je kon broodjes bakken, knutselen, schminken of een glitter tattoo laten zetten. Er was een  ‘Arnhorst Got Talentshow’ en je kon dansen in de disco of klauteren op het springkussen. En natuurlijk was er de BBQ. Wij willen de ouderraad en alle ouders die geholpen hebben weer bedanken. Het was geweldig!
12 1/2 jaar in dienst
28 augustus 2018

12 1/2 jaar in dienst

Op 28 augustus was het 12 1/2 jaar geleden dat juf Jolien in dienst kwam bij PCBO Rheden. Dat verdient een bloemetje.

Wij zijn er klaar voor
20 augustus 2018

Wij zijn er klaar voor

Heeft iedereen een fijne vakantie gehad? Wij hopen van wel.

Wij hebben er in ieder geval weer zin in om er een heel goed schooljaar van te maken samen met de kinderen en u als ouders.

De afgelopen week zijn we met elkaar druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat alles weer netjes en gezellig is in de school. Ook zijn er nieuwe digiborden geplaatst in een aantal lokalen, is de inrichting van de nieuwe bibliotheek boven klaar en wordt er gewerkt door de gemeente aan de inrichting van de parkeerplekken op het terrein.

Laatste schooldag
06 juli 2018

Laatste schooldag

Op de laatste schooldag kregen alle leerlingen een ijsje van de Jumbo en zongen we samen op het schoolplein "Stop, het jaar is op!" (zie foto's). Fijne vakantie allemaal!
Eindfeest, naar de Dierense Speeltuin
04 juli 2018

Eindfeest, naar de Dierense Speeltuin

Vandaag gingen de groepen 1 t/m 7, als afsluiting van dit schooljaar, naar de Dierense Speeltuin (zie foto's).
Afscheid groep 8
04 juli 2018

Afscheid groep 8

Vanavond hebben we afscheid genomen van groep 8. Eerst heeft het team samen met de leerlingen gegeten, daarna werd de musical opgevoerd en tot slot was er nog een mooie wens voor de toekomst. Heel veel succes op het VO (zie foto's).

Het cadeau wat school van groep 8 kreeg is de klimmuur op het kleuterplein.

Activiteiten rondom
23 mei 2018

Activiteiten rondom "Het Rariteitenkabinet"

Tijdens onze projectweken krijgen we o.a. hulp van Doreen Hartman (cultureel erfgoed docent) en Bernadette van Have (beeldend docent) van de organisatie HARTenHAVE.

Groep 7 en 8 zijn naar de "Dingenfabriek" geweest en kregen archeologie les.

Groep 6 is in "Ons Raadhuis" geweest  om te kleuren met ouderen.

De groepen 1-2a, 1-2b en 1-2c hadden "een stenen (bloemen) expeditie" in park Daalhuizen.

Workshops
20 mei 2018

Workshops

Op vrijdagmiddag 18 mei konden alle kinderen van de bovenbouw meedoen met een workshop. Zo was er: bootcamp, schaken, franse les, figuurzagen, een dromenvanger maken, banden plakken en spelletjes. Ook volgende week zijn er weer workshops (foto's).
Opening project
16 mei 2018

Opening project "Rariteitenkabinet"

Op 16 mei was de opening van het project "het Rariteitenkabinet". Alle groepen hebben buiten allerlei opdrachten gedaan die te maken hadden met verzamelen.

De onderbouw mocht schatten zoeken, bellen verzamelen, een knikkerbaan bouwen, figuren van stenen maken en dingen voelen en ruiken. De bovenbouw mocht ook figuren van stenen maken, insecten natekenen, verschillen zoeken, scherven in elkaar zetten en op zoek gaan naar waar je woont (foto's).

Koningsspelen
26 april 2018

Koningsspelen

Ook wij hebben meegedaan met de Koningsspelen (een weekje later). Groep 1 t/m 4 deden allerlei spelletjes op school en groep 5 t/m 8 gingen sporten op het Burgermeester Brandtplein (zie foto's). Onze gymmeester Rick opende de Koningsspelen met het liedje "Fitlala".
Formatie 2018/2019
18 april 2018

Formatie 2018/2019

We zijn al weer bezig met de formatie voor volgend school jaar. Wat in ieder geval zeker is, is dat juf Janneke en juf Eva blijven. Gefeliciteerd allebei!
Schoolreis
10 april 2018

Schoolreis

Op 10 april gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreis. De kleuters zijn naar het Openluchtmuseum geweest (foto's) en de groepen 3 t/m 7 naar het Archeon (foto's).
Schoolvoetbaltoernooi
04 april 2018

Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 4 april was het eerste deel van het schoolvoetbaltoernooi bij DVOV voor de groepen 3 t/m 5.

Eén team uit groep 5 werd eerste in de poule en "de Tornado's" uit groep 3 wonnen de grootste beker: "de sportiviteitsbeker" (meer foto's).

Paasviering en paaslunch
29 maart 2018

Paasviering en paaslunch

Op 29 maart hebben we met zijn allen Pasen gevierd en daarna samen in de klas gegeten. De foto is 's ochtends gemaakt tijdens de generale repetitie.
Grote Rekendag
28 maart 2018

Grote Rekendag

Op 28 maart was de Grote Rekendag met het thema "De school als pakhuis". De eerste opdracht was samen de juiste zin ontdekken. Die was: "De Arnhorst als magazijn dan is opruimen fijn. Wij rekenen vandaag op jullie". Daarna gingen we allerlei andere opdrachten doen. Met verhuisdozen om de school heen, in de lift, in het klaslokaal, hoeveel wc rollen, blokjes, stokjes, blokken enz. passen er in een doos, vormen vouwen, kubus maken, getallenlijn maken, computeropdrachten, gelijke getallen zoeken, hoeveel kinderen en juffen en meesters passen er in één kubieke meter en nog veel meer. Het was een leuke en leerzame ochtend (zie foto's).
Trek aan de bel voor het Lilianefonds
21 maart 2018

Trek aan de bel voor het Lilianefonds

Op woensdag 21 maart hebben heel veel basisschoolleerlingen uit heel Nederland één minuut aan de bel getrokken. Ook de Arnhorst deed weer mee. Zo vroegen wij aandacht voor het recht op onderwijs voor leeftijdgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11