Nieuws - pagina 8
 
 
Open podium groep 5 en 6
02 juni 2016

Open podium groep 5 en 6

Op donderdag 2 juni mochten groep 5 en 6 optreden op het podium. Er was weer van alles, moppentappers, voetballers, een drumster, turnsters, drie korte toneelstukjes en nog veel meer.  
Techniekmiddag
26 mei 2016

Techniekmiddag

Het thema was “Zweven en Vliegen”. Peter en Sophie introduceerden het thema.
De opdrachten waren voor groep 1 t/m 4 vliegers knutselen en laten vliegen of vliegtuigjes vouwen. Groep 5 en 6 maakten samen ei-parachutes. Het ei moest heel blijven na een val van de brandtrap. Groep 7 en 8 maakten verschillende materiaalbakjes die de lucht in moesten gaan met Helium ballonnen.
Pimp my Fairytale
20 mei 2016

Pimp my Fairytale

Afgelopen vrijdag hebben de bovenbouwleerkrachten mét Marin uit groep 7 (6,7 en 8) de kick-off gegeven voor een groepsdoorbrekend project: Pimp my Fairytale. Hierbij is het de bedoeling dat de leerlingen (alle groepen zitten door elkaar) een sprookje 'pimpen'. Zo had ons sprookje,
Hans en Grietje, geen heks maar een gamebaas en vonden zij de weg niet terug door broodkruimels of steentjes, maar door een gps-signaal...De kinderen mogen allerlei vormen gebruiken: een toneelstukje, een vertelling, een tableau vivant, een lied, een rap enz.  Vraag je kind er maar naar.
Kleutergroepen krijgen een kasteel
15 mei 2016

Kleutergroepen krijgen een kasteel

De opa van Chris heeft geregeld, dat beide kleutergroepen een mooi houten kasteel kregen in de klas.

Dank u wel!

Kasteel Doorwerth
13 mei 2016

Kasteel Doorwerth

Op 13 mei hebben we een hele gezellige en mooie juffendag gevierd. We zijn met alle kleine ridders en prinsessen naar Kasteel Doorwerth geweest en hebben daar Ridder Richard mogen ontmoeten.

We hebben het kasteel van binnen mogen bekijken en we hebben allerlei leuke dingen gedaan rondom het kasteel (zie foto's). Bedankt allemaal voor de leuke dag en alle ouders bedankt voor jullie hulp!

Snappet
12 mei 2016

Snappet

De kinderen in groep 6 hebben een primeur! Zij zijn gestart met de pilot van Snappet.

Snappet is een manier van lesgeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van tablets. Elke leerling krijgt een tablet te leen waarop wordt gewerkt op school. De tablets bieden de mogelijkheid om efficiënter les te geven, op een eigentijdse manier. De leerlingen krijgen net als nu een gezamenlijke instructie maar maken de verwerking op hun eigen tablet.

Schoolreisjes
12 april 2016

Schoolreisjes

Alle schoolreisjes zijn weer geweest. Groep 1 en 2 gingen naar Jan Klaassen, groep 3, 4 en 5 naar techniekmuseum Heim en kinderspeelboerderij  ’t Hofke en groep 6 en 7 gingen naar GeoFort.

Wilt u zien wat we allemaal gedaan hebben, ga dan naar foto's .

Arnhofje
04 april 2016

Arnhofje

Op een zonnige zaterdagmiddag in maart is er door een groepje ouders en kinderen flink gespit in de moestuin en is er een compostbak gemaakt.

Daarna zijn we met de leerlingen begonnen met het zaaien: erwtjes, tuinbonen, spinazie, radijs, rode kool en spitskool. Het zit allemaal al in de grond. Daar komen snel ook nog ui, aardappel, pompoen, Oost-Indische kers en courgette bij.

Regel van de maand april en mei - Bewegen is gezond
01 april 2016

Regel van de maand april en mei - Bewegen is gezond

Elke dag rondjes om de school lopen of rennen scheelt weer een pond.

 

In Schotland besteden scholen veel aandacht aan “Health” en “Wellbeing”. Leerkrachten lopen of rennen daarom samen met de leerlingen elke dag minimaal één km rondjes om de school.

Er wordt gezegd dat dit niet alleen helpt voor de conditie, maar dat het ook de concentratie bevordert. Leerkrachten bepalen zelf op welk moment van de dag zij dit doen.

 

Op de Arnhorst gaan we met de kinderen in de groepen 3 tot en met 8 ook eens kijken of dit ons bevalt!
Lees meer ›

Paasviering
25 maart 2016

Paasviering

Vergeet me niet.
Laat het verdriet
niet winnen van het leven.
Vergeet me niet.
Ik hoop dat ik
je zoveel heb gegeven
dat jij mijn naam
voor altijd weet
en nooit vergeet,
dat jij mijn naam
voor altijd weet
en nooit vergeet. (zie foto's)
Grote Rekendag
23 maart 2016

Grote Rekendag

Nadat juf Mieke de code had geraden zijn alle groepen aan de slag gegaan met rekenen.

De kleuters zochten buiten het puzzelstukje dat bij het nummer hoorde, groep 5 was opzoek naar de omtrek van onze school, er waren opdrachten met een getallen doolhof, bubber sorteren, robottaal, pixel voor pixel, schatteneiland en nog veel meer (zie foto's).

 

 

Groep 1 en 2  adopteren 2 lammetjes
16 maart 2016

Groep 1 en 2 adopteren 2 lammetjes

"Brammetje het lammetje woont met zijn hele familie in de schaapskooi dicht bij Bezoekerscentrum Veluwezoom. Hij heeft op een speurkaart de leukste schapenspelletjes en -opdrachten verzameld over de hond van de herder, wollige vachten, mekkerende schapen en nog veel meer... Na iedere opdracht 'groeit' op de achterzijde van de speurkaart een eigen schaapskudde aan".

 

Na afloop hebben de kleuters 2 lammetjes geadopteerd, Wolletje en Vlekje (34681). Klik hier voor meer foto's.

5 jaar BOEIenD op de Arnhorst
13 maart 2016

5 jaar BOEIenD op de Arnhorst

In de week van 7 tot en met 11 maart werd dit lustrum gevierd. Er werden oud- Hollandse spelletjes gespeeld en er was een receptie voor ouders.

De pedagogisch medewerkers zijn verwend met cadeaus, bloemen en een etentje.

Iedereen kijkt terug op een fantastische feestweek (zie foto's)

Techniek
10 maart 2016

Techniek

Op 10 maart kwam er een hele klas PABO studenten een les techniek geven aan groep 3 t/m 8.

Het thema was: Te land, ter zee en in de lucht. In de ochtend gingen de kinderen bootjes ontwerpen en in de middag maken en natuurlijk testen. Er zijn hele mooie bouwwerken gemaakt en ze dreven allemaal!!

Trek aan de bel
10 maart 2016

Trek aan de bel

Op donderdag 10 maart 2016 trokken basisschool leerlingen uit heel Nederland één minuut aan de bel. Zo vragen zij aandacht voor het recht op onderwijs voor leeftijdgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden. Wij deden ook nu weer mee. Alle kinderen mochten iets mee naar school nemen dat lawaai maakt.
Open podium groep 7 en 8
03 maart 2016

Open podium groep 7 en 8

Het thema was muziek. Groep 7 had drie liedjes ingestudeerd met instrumenten, maar ook met bodypercussie. Een Engels liedje over een trein, vervolgens "ïf you're happy......" en een liedje over Adje patatje.

Leerlingen van groep 8 speelde een stukje op de piano, de "Green Eagles" traden op, er was een turn- en een dansoptreden en tot slot kwamen de kabouters op het podium. Zij wilden graag een selfie met de leerkrachten!

 

Moestuin
01 maart 2016

Moestuin

Iedere dinsdagmiddag werken we, Eva en Ellis (moeders Fien en Maartje, groep 2) met een paar kinderen in de moestuin. Van de winter hebben we vanwege de kou (en er is niet zoveel te doen in het tuintje) vooral binnen lesjes rondom het thema moestuin gedaan.
Dinsdag 16 februari was het zulk lekker weer dat we weer voor het eerst naar buiten zijn geweest. Dit keer met een enthousiast vijftal uit groep 7! Ze hebben hard gewerkt: de paadjes netjes gemaakt, onkruid gewied, geschoffeld en genoten van de allereerste 'oogst', namelijk een prachtige herfstradijs!

En ook dinsdag de 23e scheen het zonnetje. Met een paar kleuters, onder begeleiding van drie achtste groepers, hebben we weer hard gewerkt. Het tuintje ziet er alweer netjes verzorgd uit. Bladsla en winterpostelein uit de tuin gehaald en daar een salade van gemaakt, waarvan we samen heerlijk hebben gesmuld.
In maart hopen we weer volop te kunnen zaaien met de kinderen!

Regel van de maand maart
01 maart 2016

Regel van de maand maart

"WE HOUDEN HET SAMEN NETJES"

 

  • We dragen er samen zorg voor dat de school en het plein netjes en schoon blijven.
  • We vegen onze voeten als we de school binnenkomen.
  • Jassen en tassen hangen we aan de kapstok of doen we in de mand.
  • We laten de bouwmaterialen buiten in de bouwhoek liggen.
  • Na het buitenspelen ruimen we alles weer op.
Studiereis
27 februari 2016

Studiereis

De leerkrachten van de onderbouw zijn op studiereis geweest in Leuven, België.
Zo hebben zij onder andere een school en een kinderdagverblijf bezocht die werken aan ervaringsgericht onderwijs (EGO) en veel informatie ingewonnen over autonomie, welbevinden en betrokkenheid.
Dansworkshop
17 februari 2016

Dansworkshop

Op 17 en 18 februari werden er op school dans workshops gegeven door Gillian van GK Dance. Zij is allround danseres en dansdocent.

Op woensdag kwamen kidsdance en streetdance aan de beurt, op donderdag streetdance en musicaldans.

1 2 3 4 5 6 7 8 9