Nieuws - pagina 4
 
 
Schoolvoetbaltoernooi
04 april 2018

Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 4 april was het eerste deel van het schoolvoetbaltoernooi bij DVOV voor de groepen 3 t/m 5.

Eén team uit groep 5 werd eerste in de poule en "de Tornado's" uit groep 3 wonnen de grootste beker: "de sportiviteitsbeker" (meer foto's).

Paasviering en paaslunch
29 maart 2018

Paasviering en paaslunch

Op 29 maart hebben we met zijn allen Pasen gevierd en daarna samen in de klas gegeten. De foto is 's ochtends gemaakt tijdens de generale repetitie.
Grote Rekendag
28 maart 2018

Grote Rekendag

Op 28 maart was de Grote Rekendag met het thema "De school als pakhuis". De eerste opdracht was samen de juiste zin ontdekken. Die was: "De Arnhorst als magazijn dan is opruimen fijn. Wij rekenen vandaag op jullie". Daarna gingen we allerlei andere opdrachten doen. Met verhuisdozen om de school heen, in de lift, in het klaslokaal, hoeveel wc rollen, blokjes, stokjes, blokken enz. passen er in een doos, vormen vouwen, kubus maken, getallenlijn maken, computeropdrachten, gelijke getallen zoeken, hoeveel kinderen en juffen en meesters passen er in één kubieke meter en nog veel meer. Het was een leuke en leerzame ochtend (zie foto's).
Trek aan de bel voor het Lilianefonds
21 maart 2018

Trek aan de bel voor het Lilianefonds

Op woensdag 21 maart hebben heel veel basisschoolleerlingen uit heel Nederland één minuut aan de bel getrokken. Ook de Arnhorst deed weer mee. Zo vroegen wij aandacht voor het recht op onderwijs voor leeftijdgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden.
Letterfeest groep 3
09 maart 2018

Letterfeest groep 3

Het letterbord is compleet! De laatste letter was de tweetekenklank ei. 

Om dit grote nieuws te vieren, hadden de kinderen van groep 3 en juf Sophie samen met de ouders een groot feest (zie foto's).

Schaatsbaan
01 maart 2018

Schaatsbaan

Op 1 en 2 maart kon er eindelijk geschaatst worden op de ijsbaan. Er was een rooster gemaakt en zo kwam elke groep aan de beurt. Na afloop was er warme chocomelk met slagroom. Ook 's avonds was de baan twee uurtjes open (zie foto's), met dank aan de ouderraad!
Techniekdag
23 januari 2018

Techniekdag

Op 23 januari was de techniekdag met als thema "Loodgieter". De kleuters hadden een bord met allerlei leidingen, buizen en kraantjes. Groep 3 en 4 mochten dakpannen leggen en suikerhuisjes maken en de groepen 5 t/m 8 hadden negen opdrachten die te maken hadden met loodgieter- en installatietechnieken. Pijpen buigen, zink knippen, gereedschap herkennen, riool aanleggen, koppelingen aandraaien enz.
Kerstdiner en Kerstviering
21 december 2017

Kerstdiner en Kerstviering

Op donderdag 21 december was de Kerstviering. De leerkrachten en de leerlingen gingen ’s avonds gezellig met elkaar dineren in de klas. Aansluitend aan het diner vierden we gezamenlijk, als school, met alle kinderen het Kerstfeest met het kerstverhaal en kerstliedjes (foto's).
Staken
12 december 2017

Staken

Ook vandaag doet het team van de Arnhorst mee met de landelijke stakingsacties.
Sint en zijn Pieten
05 december 2017

Sint en zijn Pieten

Ook dit jaar kwam Sint met zijn Pieten weer op de Arnhorst.
Voorlees Piet
27 november 2017

Voorlees Piet

Maandag was de voorlees Piet op school. Waarom had zij een roos voor juf Mieke? (zie foto's)
Afscheid juf Magda
03 november 2017

Afscheid juf Magda

Op vrijdag 3 november hebben alle leerlingen van de Arnhorst opgetreden voor juf Magda, omdat zij na 40 jaar afscheid nam van het onderwijs. Juf Magda was onze sport juf en daarom heet ons panna-veldje en schoolplein vanaf nu het "Magda Wielstra Plein" (foto's).
Herfst speurtocht
25 oktober 2017

Herfst speurtocht

Op 25 oktober maakte groep 1-2a een Herfst Speurtocht (foto's).
Groep 5 en 6 naar de Dierense Speeltuin
25 oktober 2017

Groep 5 en 6 naar de Dierense Speeltuin

Ook groep 5 en 6 zijn naar de Dierense Speeltuin geweest (foto's).
Afsluiting Kinderboekenweek
13 oktober 2017

Afsluiting Kinderboekenweek

In alle groepen is veel geknutseld en getekend. De mooiste tekeningen zijn opgestuurd naar de boekenwinkel en......we hebben boeken gewonnen.
Leerkrachten staken
05 oktober 2017

Leerkrachten staken

Ook het team van de Arnhorst ging staken.
Opening Kinderboekenweek
04 oktober 2017

Opening Kinderboekenweek "Griezelen"

Op woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek gestart. De kinderen en de leerkrachten mochten  verkleed naar school komen (zie foto's). In het lokaal van groep 8 stond een griezelgang. De meeste kinderen zijn er doorheen gelopen!
Zomerfestival
08 september 2017

Zomerfestival

We hadden, ondanks de regen, een fantastische "Carribean Summer Party".  Binnenkort volgen de foto's.
Bruidspaar
01 september 2017

Bruidspaar

1 september 2017, juf Lonneke kwam even op school om te trakteren op ijsjes, omdat ze 's ochtends getrouwd was met Edwin (zie foto's).
Juf Magda 40 jaar in het onderwijs
08 augustus 2017

Juf Magda 40 jaar in het onderwijs

Op 8 augustus was het 40 jaar geleden dat juf Magda begon op de Juliana school in Dieren. Toen de Juliana school tien jaar geleden haar deuren sloot, kwam ze naar de Arnhorst. Samen met juf Ria en juf Hetty had juf Magda alvast een klein feestje!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10