Nieuws - pagina 6
 
 
Beste wensen
01 januari 2017

Beste wensen

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Wij wensen iedereen een heel goed, gezellig, leerzaam en vooral gezond 2017.

 

Namens het Arnhorst team

Nagels lakken
23 december 2016

Nagels lakken

Ook op de Arnhorst werden er nagels gelakt voor het goede doel.

Kerstviering
21 december 2016

Kerstviering

Kerst
06 december 2016

Kerst

De kerstboom staat!
Sinterklaas
05 december 2016

Sinterklaas

Sinterklaas was vandaag met maar liefst zes pieten op de Arnhorst (zie foto's).
Voorleespiet
02 december 2016

Voorleespiet

Vrijdagochtend 2 december kwamen veel kinderen in pyjama naar school want de voorleespiet zou komen (zie foto's)!
02 december 2016

"Lang geleden"

Op 2 december was de try-out van de nieuwe voorstelling Lang Geleden van Studio 26 kunsteducatue. De bovenbouw kon genieten van diverse verhalen uit de geschiedenis. Ook waren ze tegelijkertijd getuige van tv-opnames, als onderdeel van het programma Theaterkids met KEET! Na afloop deelden de acteurs en KEET handtekeningen uit (zie foto's).
Pestvogels gespot bij school in Velp (uit de Gelderlander)
01 december 2016

Pestvogels gespot bij school in Velp (uit de Gelderlander)

VELP - Of meester Cor even wilde komen. Luuk Heekelaar uit groep 5 van de Velpse basisschool De Arnhorst zag 'een heel mooie vogel' aan de overkant van de straat. Conciërge Cor Bansberg liep uit beleefdheid mee. Hij rekende op een duif of lijster.

Maar Luuk bleek inderdaad iets bijzonders te hebben gespot: de pestvogel.

Spotters
„Een half uur na zijn ontdekking stond de straat vol met vogelspotters. Ik heb Luuk een schouderklopje gegeven”, vertelt Bansberg. Al snel blijkt dat er vier pestvogels zijn neergestreken in Velp. Ze hebben zich verschanst in een acacia aan de Schonenbergsingel.

Uniek
De vogels leven in het noorden van Scandinavië en in Siberië. Zo af en toe laten ze zich in de winter ook zien in Nederland. Als dat gebeurt, rukken natuurfotografen uit, zo ook woensdagmiddag in Velp. „Wij maakten foto's in natuurgebied de Blauwe Kamer bij Wageningen. Wij hoorden van de pestvogels in Velp en zijn direct deze kant op gekomen", vertelt Servan Ott uit het Noord-Hollandse Grootebroek. „Ik heb nog nooit een pestvogel gezien. Ze zijn prachtig”, zegt Yvonne Kwant uit Hoofddorp.

Snacken
De pestvogel heeft het formaat van een lijster, een kuifje en is zalmrood. Schuw zijn ze niet. Terwijl de vogelaars staan te babbelen, vliegen er twee in hun richting en landen op enkele meters in een bessenstruik. „Kijk", zegt Jeroen Gosse, vogelaar en bestuurslid van vogelwerkgroep Arnhem. „Ze zijn aan het snacken."

Of de pestvogels lang in Velp blijven, is onbekend. De vogelaars en Velpse schoolkinderen genieten, voor zolang het nog duurt.

 

zie ook video "Hart van Nederland"

Escape room
30 november 2016

Escape room

Woensdagmiddag is het hele team van de Arnhorst naar een Escaperoom in Arnhem gegaan (Clocked-up). Het was even puzzelen, maar iedereen is weer veilig uit de kamer gekomen en konden we de dag afsluiten met een etentje.

 

Voorleeswedstrijd groep 7 en 8
24 november 2016

Voorleeswedstrijd groep 7 en 8

Donderdag 24 november was de finale van de voorleeswedstrijd van groep 7 en 8. De zes finalisten lazen voor uit een eigen gekozen boek. De jury Henk Aalbers en Piet Venhuizen (beide journalisten van de Gelderlander) kozen uiteindelijk Jelle als winnaar (zie fotos).

 

Mannequin Challenge
23 november 2016

Mannequin Challenge

Vandaag hebben ruim 210 leerlingen en leerkrachten meegedaan met "de Mannequin Challenge". Dit is een nieuwe hype waarbij je een houding kiest en probeert die, zonder knipperen, slikken of zichtbaar ademen, vast te houden. Dus als de juf of meester bevries of freeze roept, staat iedereen stil.
Kijk naar de video
Surprise avond
22 november 2016

Surprise avond

Wat is de hal weer mooi geworden!

       

Laat Sinterklaas maar komen
11 november 2016

Laat Sinterklaas maar komen

De kleuterjuffen zijn er klaar voor
ANWB Lichtbrigade
21 oktober 2016

ANWB Lichtbrigade

Op de laatste schooldag voor de herfstvakantie zijn de fietsen van de kinderen van groep 3 t/m 8, in het kader van de "ANWB Lichtbrigade", onderworpen aan een intensieve fietscontrole. Een aantal ouders heeft met veel precisie de controles uitgevoerd. Helaas voldeed een aantal fietsen niet aan de gestelde eisen. Een team van "handige reparateurs" heeft de geconstateerde mankementen zoveel mogelijk proberen op te lossen (en dat is aardig gelukt). Reparaties als: het verwisselen van batterijen, het monteren van fietsverlichting, het afstellen van remmen, hier en daar een ketting spannen en het oppompen van veel fietsbanden maakten deel uit van de veel voorkomende klusjes.

Een veel voorkomend probleem zijn de versleten handvatten, kapotte fietsbellen en de niet aanwezige/werkende fietsverlichting.

De gevaarlijkste situatie die we hebben vastgesteld was een los voorwiel! Niet een beetje los, maar bij een "wheelie" was deze er zeker uit gevallen. Gelukkig heeft iedereen zijn fiets na de controle weer mee naar huis mogen nemen.
Een tip aan de ouders: vraag uw kind naar het keuringsrapport en zorg dat de fiets weer in (top)conditie wordt gebracht voor een veilige rit naar school en in de buurt.

Namens de ouderraad wil ik alle ouders, meesters, juffen en de ANWB bedanken voor het mogelijk maken van deze succesvolle fietscontrole.


Marwin Jurjus.

Afsluiting Kinderboekenweek
14 oktober 2016

Afsluiting Kinderboekenweek

Vrijdag 14 oktober werd de Kinderboekenweek afgesloten met "Oud Hollandsche spelen". Samen met opa's en oma's werd er touwtje gesprongen, geknikkerd, blik gegooid en getold. Ook was er koekhappen, hoepelen, stelten lopen, aardappel/ei lopen en bokspringen.

We hebben het erg gezellig gehad de afgelopen twee weken met alle opa's en oma's (zie foto's) !!

Kinderboekenruilbeurs
12 oktober 2016

Kinderboekenruilbeurs

Op 12 oktober was er een kinderboekenruilbeurs in het speellokaal (zie foto's).
Opa's en oma's
08 oktober 2016

Opa's en oma's

Al heel wat opa's en oma's zijn de afgelopen dagen bij ons op school geweest en ook volgende week komen ze om de leerlingen verhalen voor te lezen, over vroeger te vertellen, te haken en punniken, te sjoelen en nog veel meer (zie foto's).
Dag van de ouderen
08 oktober 2016

Dag van de ouderen

Op vrijdagochtend 7 oktober is groep 1-2a naar Villa Saasveldt gelopen en hebben daar de bewoners verrast met prachtige tekeningen en bellenblaas. Het was "de dag van de ouderen". TV Gelderland was erbij.
Dag van de leraar
05 oktober 2016

Dag van de leraar

5 oktober was de dag van de leraar. Het team heeft van het bestuur een hometrainer gekregen want "fitale leerkrachten = fitale school". Verder hebben de leerlingen voor de leerkrachten gezongen en groep acht heeft medailles gemaakt.
De Kinderboekenweek
05 oktober 2016

De Kinderboekenweek

Woensdagochtend is de Kinderboekenweek geopend door oma Hetty en oma Miriam.
1 2 3 4 5 6 7 8 9