Groepen
 
 

Groep 3

Welkom in onze digitale groep!
Hier kunt u van alles zien en lezen over de activiteiten in en buiten onze klas.
Wij zijn een groep van 32 leerlingen en samen met juf Sophie willen wij er een leerzaam, gezellig en leuk schooljaar van maken. Wij vinden het belangrijk om samen met en van elkaar te leren. Daarnaast groeien we in ons leerproces om zelfstandiger te worden met onze taakjes, alleen en samen. Dit door we onder andere door door te zetten, trots zijn op elkaar en op onszelf.
Het belangrijkste wat wij leren dit jaar is natuurlijk lezen!
Daar zullen we veel tijd aan besteden, samen met Zoem de bij en nog heel veel leuke materialen.

Neem af en toe eens een kijkje op onze pagina om te volgen wat wij beleven!

BERICHTEN

20 jun 2018 - Leesbingo!
Leesbingo werkt leesmotivatievergroten, omdat er grappige opties op de leesbingokaart staan, waar de kinedren zelf van kunnen kiezen. Zelf kiezen is weer goed voor de autonomie van een kind. Win win dus! 

Zie foto's :-)


31 mei 2018 - Salamanders in de klas
Preview foto In het kader van het rariteitenkabinet hebben de kinderen van groep 3 salamanders verzameld in potjes. En niet zomaar salamanders... Ze mochten ze helemaal zelf maken. Met speciale klei in verschillende kleuren hebben we salamanders op 'sterk water' gemaakt. Ze worden tentoongesteld tot volgende week in de klas. Daarna mogen ze mee naar huis. 

De juf die ons heeft begeleid in de Tuin van Sjef, kwam vandaag de salamanderles geven.

We hebben salamanders ontdekt in de Tuin van Sjef. Dat was interessant, toch zijn onze eigen gemaakte interessanter :-). Komt dat zien!


29 mei 2018 - Tuin van Sjef
Preview foto Vandaag zijn we met groep 3 in twee groepen naar de Tuin van Sjef geweest aan de Boulevard. Met dank aan moeders die met ons meeliepen in de brandende hitte. In de Tuin van Sjef hebben wij allemaal verzamelingen mogen aanschouwen. Dode kikkers, schelpen, fossielen, planten, salamanders en nog veel meer.

Er zijn heel veel foto's gemaakt, kijk ze gerust eens door wat we in deze bijzondere tuin allemaal hebben ontdekt!


21 mei 2018 - Buiten lezen: gewoon omdat het kan!
Preview foto Buiten lezen: gewoon omdat het kan!

16 mei 2018 - Rariteitenkabinet groep 3
Preview foto Vandaag was de opening van het project: Rariteitenkabinet. Het gaat over verzamelen. Wat kun je allemaal verzamelen? Wat verzamelen de meesters en juffen? Wat de leerlingen verzamelen gaan we de komende weken ontdekken.

De opening was groots uitgepakt. We hebben een speurtocht gedaan, we hebben geprobeerd om bellenblaas te verzamelen, ze gingen allemaal stuk. Met een verzameling takken en stenen zijn er opdrachten gemaakt. Van alles!

 

Het was een leuke, energieke ochtend!