Groepen
 
 

Groep 3

Welkom in onze digitale groep!
Hier kunt u van alles zien en lezen over de activiteiten in en buiten onze klas.
Wij zijn een groep van 29 leerlingen en samen met juf Sophie willen wij er een leerzaam, gezellig en leuk schooljaar van maken. Wij vinden het belangrijk om samen met en van elkaar te leren. Daarnaast groeien we in ons leerproces om zelfstandiger te worden met onze taakjes, alleen en samen.
Het belangrijkste wat wij leren dit jaar is natuurlijk lezen!
Daar zullen we veel tijd aan besteden, samen met Zoem de bij en nog heel veel leuke materialen.

Neem af en toe eens een kijkje op onze pagina om te volgen wat wij beleven!

BERICHTEN

23 jan 2018 - Suikerhuisjes en dak bedekken
Er was vandaag heel veel suiker in de klas en we hebben er niet van gegeten! Van al die suikerklontjes hebben we suikenhuisjes gemaakt in het kader van de techniekmiddag. De hele school heeft zich bezig gehouden met techniek. Wij mochten vandaag een echt dak bedekken met dakpannen. We moesten daarvoor eerst de latten op het dak timmeren. De vader van Sem heeft de opdracht bedacht en samen met de leerlingen in groepjes uitgevoerd. 

De leerlingen die niet aan de beurt waren hebben een suikerhuisje gemaakt van suikerklontjes. We hadden hiervoor cement nodig en dat hebben we zelf gemaakt door poedersuiker met een klein beetje water te mengen. Niet al het cement was even plakkerig, sommige huisjes zijn een beetje (of helemaal) :-( ingestort...

Ze staan in de klas om ze te aanschouwen. Onze huizen zijn niet te koop! :-)

Het was een leerzame, plakkerige ochtend en middag.

De foto's staan op de website.


11 jan 2018 - Het letterbord is vol!
Joepie!! We zijn op de helft van groep 3 en we hebben alle letters geleerd die in groep 3 aan bod komen.

Het letterbord is compleet! De laatste letter is de tweetekenklank ei. 

Om dit grote nieuws te vieren, geven wij, de kinderen en de juf van groep 3, een groot feest. Informatie volgt nog!

Wij zijn trots dat we al zoveel kennen en kunnen!


08 jan 2018 - Nieuwe leerlingen
Welkom Hylke, Saar J. en Saar O. in groep 3!

Hylke is al een tijdje bij ons. Hij komt uit groep 2 nu definitief in onze klas.

Saar J. is terug van weggeweest en is voor de kerstvakantie al begonnen.

Saar O. is verhuisd naar Velp en mogen wij ook verwelkomen.

Nou kan er echt niemand meer bij! 

 

 


21 dec 2017 - Kerstviering en kerstdiner
Preview foto Wat was er veel en lekker eten!

We hebben met zijn allen genoten van alle heerlijke hapjes die de kinderen en/of ouders klaargemaakt hebben. Daarna gingen we naar de kerstviering in het speellokaal. Hier werd ons kerstverhaal door onder andere Nina gespeeld. Zij had de rol van koning Vlekkeloos. Ze deed het hartstikke goed en knap!

 

Iedereen fijne feestdagen en een fijne vakantie gewenst!


05 dec 2017 - SINTERKLAAS
Preview foto JAAAAAA! Vandaag was het dan eindelijk zover. Verliefde Sinterklaas was op de Arnhorst en heeft ook groep 3 bezocht. Het was spannend en erg gezellig.

Leerlingen hebben Sint en Piet voorgelezen, voor ze gezongen. Ook heeft een groepje leerlingen in het speellokaal Pietenstunts uitgevoerd. De Pieten waren zeer onder de indruk.

 


28 nov 2017 - Rekenes van Hugo en Pelle
Preview foto Juf is niet bij stem vandaag. Daarom mochten kinderen helpen assisteren bij de les. Hugo en Pelle hebben bijvoorbeeld geholpen met de rekenles. Iedereen vond het erg leuk en anders dat de kinderen mochten lesgeven. We hebben geoefend met de getallenlijn van 0 tot en met 30.

 


27 nov 2017 - Verrassing in de schoen en voorleespiet
Jaaaaaaa! Er zat een cadeautje bij iedereen in de eigen gemaakte schoen. Het was een zakje pepernoten, mmmm.

Ook lag er een cadeautje verstopt tussen de versier-inpak-pakjes.  Tijmen en zijn mama hebben de klas afgelopen vrijdag erg mooi versierd, bedankt daarvoor! Daarom mocht Tijmen op zoek naar het echte cadeau. We kregen twee spellen over dieren die we in klas kunnen spelen. Bedankt Sinterklaas!

 

Voorleespiet kwam vanmiddag voorlezen aan ons. We mochten naar het speellokaal en daar zat piet met zijn rijm-voorleesboek. Ze heeft ook pepernoten gestrooid!

Het was heel bijzonder dat piet een roos bij zich had. Van Sinterklaas moest zij de roos aan juf Mieke geven. We snappen er helemaal niks van.... :-) Is Sint verliefd????

Ook kregen we de opdracht om het liedje 'Alles is liefde' te leren van Blof.

 

Nou we zullen het wel zien en horen op 5 december wat het allemaal te betekenen heeft! Spannend!


24 nov 2017 - Schoen zetten!
Spannend! Vandaag hebben de leerlingen hun schoen mogen zetten! Benieuwd of er maandag ook echt iets in zit......

23 nov 2017 - Open podium van groep 3, voor groep 3
Na goed geoefend te hebben, waren Bente, Anne-Sophie en Saar er klaar voor. Vandaag hebben de meiden een eigen open podium georganiseerd en gepresenteerd voor de groep.

Zij hebben een hoepelact gedaan, een voetbalwedstrijd gehouden Duitsland (Bente) tegen Nederland (Saar) met commentaar van de scheidsrechter (Anne-Sophie). Als afsluiting kwam er ook nog een liedje van Kinderen voor Kinderen - Klaar voor de start. Iedereen mocht meedansen en meezingen.

Meester Wilco en juf Sophie hebben speciaal de lampen aangezet en de microfoon mocht ook gebruikt worden.  

Het was een erg gezellig en mooi open podium.

Aan het eind was er ook nog een dankwoord voor het publiek: 'Zoals jullie weten zijn we erg verlegen en zenuwachtig, maar jullie hebben er ons er goed doorheen geholpen! Dank jullie wel!'

 

Rosie en Vera werden er door aangestoken en hebben ook een optreden bedacht en uitgevoerd. De schetenshow! Het was erg grappig. Vera ging een liedje zingen van Justin Timberlake en Rosie maakte er grappige scheetgeluiden bij met haar scheetspeelgoed.

 

Wat knap dat de kinderen al durven op te treden!

 


16 nov 2017 - Stagiaire juf Daphne
Sinds een week hebben we een stagiare in groep 3. Haar naam is Daphne en ze komt elke donderdag bij ons in de groep helpen. Daphne is eerstejaars student aan de opleiding Pedagogiek. De eerste weken zal het vooral wennen en kennismaken zijn, daarna zal Daphne in kleine groepjes gaan helpen met bijvoorbeeld lezen, rekenen. Ook kan er ondersteuning worden geboden bij bijvoorbeeld sociaal emotionele vorming, groepsvorming.

U mag even kennis komen maken op een donderdag!


03 nov 2017 - Open podium afscheid juf Magda
Niet iedereen van groep 3 kent juf Magda. Vandaag hebben we afscheid van haar genomen als juf. Ze kan helaas niet meer lesgeven en daarom hebben we vandaag met de hele school een open podium voor haar gedaan. Alle groepen hebben een stukje voor haar opgevoerd. Groep 3 heeft een engels dierenliedje gezongen en voorgelezen uit het prentenboek 'Stoute hond'.

Het was spannend en leuk en gezellig om te doen. De foto's staan binnenkort op de website!


30 okt 2017 - Engelse les
Onze eerste les Engels is een feit. Het thema was dieren. We kennen van een aantal dieren nu de engelse naam. Knap he! We hebben geoefend op de uitspraak. 

De methode heet Groove Me. Met puzzels en een leuk liedje hebben we de dierennamen geleerd.

Op youtube is het liedje terug te vinden. Het heet 'Everything at once' van Lenka. Dan kun je ook thuis meezingen en oefenen! :-)

 


27 okt 2017 - Nieuwe groepjes
De groepjes zijn vandaag gewisseld. Iedereen zit op een nieuw plekje. De een is blij, de ander ietwat teleurgesteld en weer een ander is benieuwd om iemand beter te leren kennen. Dat laatste is onder andere het doel van nieuwe groepjes maken. We kennen elkaar allemaal nog niet even goed. Op deze manier leer je iemand kennen door met elkaar samen te werken, te overleggen en sneller tot speelafspraakjes met elkaar te komen.

Spannend! En leuk!


24 okt 2017 - Muziekles
Om de dinsdag krijgen wij muziekles van juf Marjolein. Vandaag hebben we onze twee les gehad. We hebben een leuk liedje geleerd over honger met bewegingen er bij.

 

Heb je honger?

Wat wil je in je buik?

Een hap van mijn boterham, een blaadje van de struik?

Je bent zo hoog, veel te hoog voor mij.

Ik zie twee monden, maar ik kan er niet bij...

 

Voordat de les begon, deden we een warming up met ritmes over appels en peren... Interessant he!

 

Na schooltijd kregen alle juffen en meesters ook muziekles van juf Marjolein. Erg leuk en leerzaam!

 

 


19 sep 2017 - Tennisles Beekhuizen groep 3
 

Tennisvereniging Beekhuizen kwam vandaag een proefles geven aan groep 3 tijdens de gymles. Er zijn veel oefeningen en spelletjes gedaan met ballen en tennisrackets. Er is een foldertje meegegaan in de gymtas met informatie over eventueel nog een proefles op een echte tennisbaan.

Voor Gideon en Bente was het een eitje, zij zitten al op tennisles en toevallig kregen we les van hun tennisjuf. Foto's volgen nog.


15 sep 2017 - Verjaardag Nina
Preview foto Nina heeft haar verjaardag vandaag in klas gevierd. Het was een gezellig feestje!

14 sep 2017 - Zoem de bij
Preview foto Zoem leert ons letters en woorden lezen in groep 3. Omdat hij net zo hard werkt als wij, hebben we vriendjes voor Zoem gemaakt. Kijk eens hoe mooi! Op de foto's zien jullie al een paar vriendjes, de andere vriendjes vliegen al rond in de klas!

13 sep 2017 - Beestjes zoeken
Preview foto Vandaag zijn met de klas op bezoek geweest bij het voormalig zwembad Beekhuizen. We hebben gevist in het oude zwembad, we hebben beestjes gezocht onder stenen, boomstammen en bladeren. Zo hebben we een hazelworm ontdekt, een baby salamander, bloedzuigers en nog veel meer.

Gelukkig zijn we net niet weggeregend. Tijdens de zoektochten naar de beestjes heeft zelfs de zon nog even geschenen.

We hebben een plezierige en leerzame ochtend gehad!

 

Bedankt aan alle ouders die hebben gereden en groepjes hebben begeleid.


04 sep 2017 - Spreekbeurt van Joep en Anne-Sophie
Preview foto De klas is vandaag meer te weten gekomen over de hamerhaai, de luipaardhaai en over nog meer haaien.

Joep en Anne-Sophie hebben vandaag namelijk een spreekbeurt gehouden over haaien.

Het was erg knap dat zij ons er veel over te vertellen hadden. We waren erg nieuwsgierig. Wist je dat de grootste haai wel 12 meter kan worden?! Het is de walvishaai.

We hebben een groot applaus gegeven aan het einde van de spreekbeurt.


01 sep 2017 - De kop is er af!
De eerste schooldagen zitten er alweer op voor de groep 3 kinderen.

We zijn rustig aan het wennen aan het ritme, de taakjes, nieuwe kinderen en de nieuwe juf.

De letters i, k en m hebben we al geleerd. Het gaat reuze snel! We leren de letters ook schrijven.

In de kring spelen we spelletjes om elkaars namen te leren kennen. We komen immers uit drie verschillende groepen 2 samen in één groep.

De eerste week is fijn verlopen, nu lekker uitrusten dit weekend!

Groetjes van ons allemaal!