Groepen
 
 

Groep 4

Wij zijn 32 enthousiaste kinderen en samen met juf Jelka hebben wij heel veel zin om nieuwe dingen te leren. In groep 4 hebben we nieuwe vakken, zoals Argus Clou (zaakvakken) en Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) en leren we de hoofdletters schrijven. Ook werken we voor het eerst op Snappet en leren we nog beter zelfstandig te werken met de weektaak. Samen zorgen we dat het een leuke en gezellige klas is. Hieronder kunnen jullie lezen wat we allemaal meemaken.

 

 

BERICHTEN

19 apr 2019 - Rekenles park
Vandaag hadden we een super leuke rekenles in het park! In tweetallen deden we een klokkenspeurtocht en een renspel met sommen van de tafels van 3 en 4.

11 apr 2019 - Schoolreisje
Wat hebben we een ontzettend leuke dag gehad bij de Efteling! Er waren zovéél leuke attracties. En wat boften we met het weer. Ook in de bus was het gezellig. De dag vloog voorbij.

05 apr 2019 - Grote Rekendag
Het thema van de Grote Rekendag was dit jaar 'Uit verhouding'. De kinderen mochten kleding aantrekken die 'uit verhouding' was. We begonnen de dag met een modeshow met de hele school. Daarna deden we met onze groep allerlei opdrachten die met verhoudingen te maken hadden. Het was een hele leuke, leerzame ochtend!

05 apr 2019 - Schoolvoetbaltoernooi
Woensdagmiddag 3 april was het schoolvoetbaltoernooi. Groep 4 was vertegenwoordigd met maar liefst 3 teams!

De Beam Boozles, onder leiding van Menno Hooijmeijer, hebben het ondanks hun blessures heel goed gedaan; ze hebben een mooie derde prijs bemachtigd. De poepende konijnen, onder leiding van Jochem Gosselink, hebben alle 4 de wedstrijden gewonnen. Zij zijn eerste geworden in hun poule. De karate cavia's, onder leiding van Lennie van Dungen, hadden pech. Sem viel ziek uit, ze bleven met 6 spelers over. Ze hebben hard gestreden en dat op een sportieve manier. Dat heeft de jury ook gezien, want ze hebben de sportiviteitsprijs gekregen. Alle teams zijn in de prijzen gevallen. Super leuk! Maar het allerbelangrijkste was dat de sfeer heel gezellig was. Er stonden een hoop papa's en mama's langs de kant. De kinderen hebben een hele leuke middag gehad!


28 mrt 2019 - Babybezoek
Op vrijdag 22 maart kwam juf Jelka samen met Robert haar baby Noor aan groep 4 showen. Wat een lieve, mooie baby! De kinderen hadden cadeautjes voor haar en een mooi schilderij voor haar gemaakt.

21 mrt 2019 - Afval prikken
Preview foto Deze week zijn we gestart met het project 'Plastic soep, wat een troep!'

Op woensdagmiddag zijn we met grijpers en vuilniszakken naar buiten gegaan om zwerfafval te verzamelen. Ongelooflijk hoeveel afval we in een vrij korte tijd verzamelden!

Bij fotoalbums vindt u een aantal foto's van deze activiteit. 


27 feb 2019 - Brammetje het lammetje

25 jan 2019 - Sneeuwpret
Woensdagmiddag hebben we heerlijk in de sneeuw gespeeld. 

12 jan 2019 - Prachtige sneeuwpoppen
Preview foto De eerste week na de kerstvakantie zit er al weer op. We zijn goed gestart met meester Gijs en juf Judith. We zitten in nieuwe groepjes en hebben alle groepjes weer een leuke naam gegeven. 

We hebben hard gewerkt, maar tussendoor was er ook tijd voor ontspanning. 

Op donderdagmiddag hebben we prachtige sneeuwpoppen van wasco en witte verf gemaakt. De kinderen waren er heel enthousiast mee aan het werk. 


21 dec 2018 - Kerstlunch
Preview foto Omdat het de laatste dag voor de kerstvakantie is en omdat ik met zwangerschapsverlof ga, hebben we vandaag een kerstlunch gehad.

Ieder kind had wat lekkers gemaakt en we hebben de tafels gezellig neergezet.

Wat een heerlijke hapjes en het was heel gezellig met elkaar!

Ik ben verwend met een heerlijk pakketje en een heleboel lieve kerstkaartjes.

Fijne vakantie allemaal en veel plezier met meester Gijs en Juf Judith! We zien elkaar! Liefs Juf Jelka 


05 dec 2018 - Sint

26 nov 2018 - Voorleespiet
Preview foto Vandaag hadden we bezoek van de voorleespiet. Gelukkig was dit geen nieuwe Piet en kon deze Piet ons mooi voorlezen uit een leuk prentenboek. Ook hebben we samen gezongen en had de Piet voor iedereen een handje strooigoed.

06 nov 2018 - Volleybal
Preview foto Deze week en vorige week hebben we een hele leuke volleybalclinic gehad van Kim.

De kinderen hebben geoefend met opslaan en we hebben ook al een echte wedstrijd gespeeld.

Leuk om te zien hoe de kinderen in twee lessen al veel geleerd hebben over de sport volleybal. 

 


25 okt 2018 - Herfstknutselen
Preview foto We zijn twee weken bezig geweest met allerlei herftknutsels.

Eerst hebben we van  klei iets gemaakt over de herfst. Er werden allerlei eekhoorntjes, paddenstoelen en eikeltjes gemaakt. De week erna hebben we de klei geverft en hebben we gevouwen over de herfst.


06 okt 2018 - Spelletjes
Preview foto Op vrijdagmiddag spelen we vaak samen spelletjes. 

Ook zijn er dan veel kinderen die het heerlijk vinden om met de Knexx of duplo te spelen.

We zorgen er dan voor dat niemand alleen speelt en we oefenen met winnen/verliezen en eerlijk spelen.


13 sep 2018 - Samenwerking
Preview foto Tijdens de knutselles hebben de kinderen in groepjes van vier een kunstwerk gemaakt. In het midden moest een vorm te zien zijn en verder mocht ieder kind het kunstwerk zelf afmaken. Daarna moest het kunstwerk weer aan elkaar gemaakt worden. Het groepsresultaat hangt in de klas aan de witte kast.

11 sep 2018 - Tennisles
Preview foto Vandaag hebben we van Marlies een tennisclinic gehad. De kinderen hebben wat basistechnieken geleerd van de sport tennis. 

22 aug 2018 - Meten
Preview foto Vandaag hebben de kinderen allerlei dingen in de klas opgemeten met verschillende meetinstrumenten. De deur, het digibord en elkaar opmeten was ook wel erg interessant. Daarna hebben we het gehad over het verschil tussen centimeters en meters. 

22 aug 2018 - Spelletjes
Preview foto Na een hele ochtend hard werken even ontspannen met gezelschapsspelletjes.

20 aug 2018 - Start schooljaar
Preview foto We gaan er een te gek schooljaar van maken!