Groepen
 
 

Groep 4

Wij zijn 29 enthousiaste kinderen en samen met juf Jessica hebben wij heel veel zin om nieuwe dingen te leren. In groep 4 hebben we nieuwe vakken, zoals Argus Clou (zaakvakken) en Nieuwsbegrip (begrijpend lezen). We leren nog beter zelfstandig te werken met de weektaak en we leren de hoofdletters met schrijven. Samen zorgen we dat het een leuke en gezellige klas is. Hieronder kunnen jullie lezen wat we allemaal meemaken.

 

 

BERICHTEN

11 apr 2018 - Schoolreisje
Preview foto Gisteren zijn we op schoolreisje geweest naar het Archeon. Na een gezellige busreis mochten we in het park in groepjes rondlopen. We hebben heel veel interessante dingen gezien.Ook mochten we dingen doen, zoals kano varen, armbandjes maken en broodjes bakken. Aan het einde van de dag zijn we nog naar een gladiatorengevecht geweest. Het was een heel leuk schoolreisje!

05 apr 2018 - Mediawijsheid
Preview foto Vandaag was juf Nina van de bibliotheek bij ons op bezoek. Zij heeft een les gegeven over online games. We hebben geleerd wat de eerste computerspelletjes waren, wat het verschil is tussen online en offline games en wat de voor- en nadelen zijn van online games. Aan het einde van de les mochten we zelf een spel bedenken en dit aan de klas presenteren. We hadden hele goede en leuke ideeën. 

04 apr 2018 - Taarten bakken
Preview foto Vandaag hebben we met de hele klas taarten gebakken. Dit was een idee van Barbara en Demi. In groepjes hebben we cupcakes, wafels, koekjes en taarten gemaakt. Daarna hebben we er heerlijk van gesmuld! In het fotoalbum zijn foto's te vinden van deze gezellige ochtend.

28 mrt 2018 - Grote Rekendag
Preview foto Vandaag was de Grote Rekendag op school met het thema "de school als pakhuis". Na de gezamenlijke opening hebben we samen onderzocht hoeveel verhuisdozen er in onze klas passen naast al onze eigen spullen. Wij denken dat er nog 225 dozen in de klas passen. Dat zijn er heel veel. Na deze opdracht hebben we allerlei spullen in de klas en op de gang handig geteld en hebben we een circuit met rekenopdrachten gedaan. De ochtend vloog voorbij. 

21 mrt 2018 - Bezoek Schaapskooi
Preview foto We zijn vandaag naar het bezoekerscentrum in Rheden geweest. Daar hebben we de speurtocht "Brammetje 't lammetje" gedaan en daarna de schaapskooi bezocht. Daar mochten we lammetjes en schapen aaien. Ook hebben we een lammetje geadopteerd. Dit is Vlekje geworden. Zij was het kleinste lammetje van de kudde. Aan het einde mochten we haar een fles melk geven. Het was een heel leuk uitje!

20 mrt 2018 - Volleybalclinic
Preview foto Vandaag hebben we van juf Kim een volleybalclinic gehad. Na een leuke warming-up hebben we allerlei opdrachten gedaan om het gooien en vangen te oefenen. Vervolgens deden we spelletjes waarmee we punten konden verdienen. Juf Kim gaat ons nog twee keer een clinic geven en daar hebben we al veel zin zin. In het fotoalbum staan foto's van deze gymles.

19 mrt 2018 - Vroeger
Preview foto Vorige week zijn we gestart met een project van de bibliotheek. Aan de hand van foto's van vroeger hebben we het gehad over de geboorte en over het leven in huis. De komende weken gaan we het nog hebben over school, jarig en spelen. Bij elk onderwerp horen boeken, zoals gedichtenboeken, voorleesboeken en sprookjesboeken. Die boeken mogen we lezen.

15 mrt 2018 - Wiskundewedstrijd
Preview foto Vandaag hebben we meegedaan aan de W4kangoeroe wiskundewedstrijd. We hebben in duo's onze hersens gekraakt op de WizFun. Eind mei horen we of we gewonnen hebben. Voor onze deelname hebben we allemaal een mooie punterslijper gekregen.

06 mrt 2018 - Tennisles
Preview foto Vandaag hebben we voor de tweede keer tennisles gehad van Juf Marlies. Na een leuke warming-up met circustrucjes, gingen we allerlei oefeningen doen om het slaan van de bal onder de knie te krijgen. Aan het einde van de les mochten we ook echt in tweetallen een potje tennissen. Wie het leuk vindt mag naar een proefles komen bij tennisclub Beekhuizen.

01 mrt 2018 - Schaatsen
Preview foto Eindelijk is het zover! De schaatsbaan is klaar. We hebben daar met z'n allen al van genoten en samen veel schaatsplezier gemaakt. In het fotoalbum van groep 4 kun je alle foto's vinden.

27 feb 2018 - Nieuwe boeken
Preview foto We hebben op school heel veel nieuwe boeken. Vandaag hebben we met een aantal boekenspeeddate gedaan. We kregen voor elk boek een minuut om het te bekijken. Daarna mochten we kiezen of het boek wilden lezen en onze naam opschrijven. We zijn over veel boeken heel enthousiast en willen graag beginnen met lezen!

07 feb 2018 - Meten met water
Preview foto Vandaag hebben we geleerd wat 1 liter is. We mochten zelf met water meten hoeveel bekertjes water er in een pan, vaas, kan of maatbeker past. Ook mochten we in groepjes schatten hoeveel boeken, tablets en schriften er in één laatje past en het daarna controleren. Het was een leerzame rekenles.

23 jan 2018 - Suikerhuisjes
Preview foto Vandaag hadden we techniekdag op school. We mochten in groepjes dakpannen leggen. Dat was heel leuk. We mochten zelfs op het dak klimmen om de laatste pannen te leggen. Daarna hebben we in de klas suikerhuisjes gemaakt. De stenen waren van suikerklontjes en het cement van poedersuiker met water. We moesten het huisje stevig bouwen.

15 jan 2018 - Een kaartje
Preview foto Voor de kerstvakantie hebben alle kinderen kerstkaarten gemaakt voor eenzame ouderen. Luce kreeg vandaag een kaart terug van een man uit Gouda. Hij vond het heel leuk om een kaart te krijgen en wilde Luce bedanken. 

11 jan 2018 - Picasso
Preview foto Vandaag hebben we een handvaardigheidles gehad over Picasso. We hebben kunstwerken van hem bekeken en daarna mochten we zelf aan de slag. Dat zijn mooie, kleurrijke, creatieve kunstwerken geworden. 

22 dec 2017 - Kerstviering
Preview foto Gisteren hebben we kerstviering op school gehad. Na een heerlijk diner hebben we in de speelzaal met de hele school een kerstviering gezien. Het was een gezellige avond. Allemaal hele fijne feestdagen gewenst.

05 dec 2017 - Sinterklaas op school
Preview foto Wat hadden we een leuke dag vandaag. Sinterklaas kwam bij ons op bezoek. We hebben gezongen, kunstjes laten zien, tekeningen gegeven en lekker pepernoten gegeten. De Sint had voor ons allemaal een mooi cadeau meegenomen. Daar hebben we al gezellig samen mee gespeeld.

30 nov 2017 - Pepernoten bakken
Preview foto Vandaag hebben we samen met ouders pepernoten gebakken op school. We mochten zelf het deeg kneden en daarna kleine balletjes maken. De pepernoten waren heerlijk!

28 nov 2017 - Pietengym
Preview foto Vandaag hebben we Pietengym gedaan. We kregen les van twee Pieten uit groep 6. We hebben leren klimmen, mikken, evenwicht bewaren en springen. Aan het einde van de les hebben we allemaal een Pietendiploma gekregen.

27 nov 2017 - Voorleespiet
Preview foto Vanmiddag is voorleespiet bij ons op school geweest. Ze heeft voorgelezen uit het boek "Het huis van Sinterklaas". Dat deed ze heel goed, maar ze moet de kleuren nog wel even oefenen. We kregen via de voorleespiet ook nog een bericht van Sinterklaas. We moeten het lied "Alles is liefde" gaan oefenen. We weten alleen nog niet waarom...

27 nov 2017 - Wat zit er in de schoen?
Preview foto Vanmorgen was het dan zover. De Pieten waren langsgeweest op de Arnhorst. Ze hadden voor ons allemaal wat lekkers in de schoen gedaan. Ook hebben we twee klassencadeaus gekregen. Daar gaan we nog veel speelplezier aan beleven.

16 nov 2017 - Boekenspeeddate
Preview foto Vandaag was Carolien van de bibliotheek bij ons op bezoek. Zij heeft met ons een boekenspeeddate gedaan. Op alle groepjes lagen ingepakte boeken. We krijgen 1 minuut om de boeken te bekijken. Als het boek ons leuk leek en we het wilden lezen dan schreven we onze namen op het blaadje. Daarna gingen we door naar het volgende boek. De boeken met de meeste namen waren de winnaars. Dit zijn Pim en het pinda-kanon, Lezergame en Geheimagent G. Ruwel: Hebbes! We mogen alle boeken houden om te lezen in de klas.

10 nov 2017 - Andere tekstsoort
Preview foto De les Andere Tekstsoort van begrijpend lezen was deze week een doetekst. De leerlingen hebben een recept gelezen en daarover vragen beantwoord. Om er zeker van te zijn dat ze het echt begrepen hadden, mochten ze vandaag het recept gaan maken in groepjes. En dat was smullen!

31 okt 2017 - Judoles
Preview foto Vandaag hebben we van zeven meesters gymles gekregen. Zij hebben ons judoles gegeven. We begonnen met een tikspel om warm te worden. Daarna hebben ze de houtgreep voorgedaan en hoe je moet afslaan. Vervolgens mochten we het zelf proberen. Aan het einde hebben de meesters ook nog voorgedaan hoe je uit een houtgreep kon komen, maar dat was best moeilijk. We vonden het een leuke les. Heel goed gedaan meesters!

31 okt 2017 - Kalmeren kun je leren
Preview foto De les van Kwink ging deze week over kalmeren kun je leren. We hebben een animatiefilmpje gekeken over een struisvogel die elke dag een emmer water bij zich had om af te koelen. Dit was niet handig maar het hielp de struisvogel wel. Vandaag mochten we op een briefje schrijven waar wij boos van worden. Van dat briefje mochten we een prop maken en door de klas gooien. De juf las een paar briefjes voor en samen hebben we gekeken wat je kunt doen om weer rustig te worden. De tips hebben we op druppels geschreven. Deze hangen voor de in klas, zodat iedereen ze kan zien en gebruiken.

24 okt 2017 - Muziekles
Preview foto Vandaag hebben we voor de tweede keer muziekles gehad van juf Marjolein. We hebben gezongen, noten leren lezen en ritmes leren klappen. We zijn heel enthousiast!

04 okt 2017 - Opening kinderboekenweek
Preview foto Vandaag was de opening van de kinderboekenweek. We mochten verkleed op school komen en we zijn met z'n allen in het spookhuis geweest. Dat was gruwelijk eng!

27 sep 2017 - Verjaardag
Preview foto Vandaag hebben we de verjaardag van Juf Jessica en Juf Sophie gevierd. We zijn naar de Dierense speeltuin geweest. Het was een hele leuk ochtend.

25 sep 2017 - Mammoet
Preview foto Vandaag ging de geschiedenisles over de mammoet. We hebben geleerd dat de slagtanden van een mammoet wel 4 meter lang waren. Dit konden we ons moeilijk voorstellen. Dus hebben we een rij gemaakt van 4 meter. We waren erg verbaasd hoe lang de slagtanden waren.

19 sep 2017 - Tennisles
Preview foto Vandaag hebben we tennisles gehad van Juf Marlies. We hebben van alles gedaan, zoals tennisracen, Racket-high-five, muizen vangen en overspelen. We waren heel enthousiast. In het fotoalbum staan de foto's van deze les.

18 sep 2017 - Week tegen pesten
Preview foto Het is de week tegen pesten. De juf heeft het boek de Stinktrol voorgelezen. Dit boek gaat over Billy en Toto die een mobieltje vinden. Ze maken selfies, bellen anderen zonder iets te zeggen en ze sturen Trol gemene en brutale appjes. Uiteindelijk willen ze een foto van Trol maken en deze op internet zetten met de tekst “De grootste lelijkerd die er bestaat!” Als ze bij Trol komen is hij verdrietig, omdat iemand gemene appjes stuurt. Ze komen erachter dat de Trol heel lief is. Toto en Billy hebben spijt. Ze hebben er niet goed over nagedacht. In de klas hebben we gepraat over het boek en over pesten.

04 sep 2017 - Speeddate Bingo
Preview foto Vandaag hebben we Speeddate Bingo gedaan. We kregen een blaadje en daarop mochten we ons lievelingseten, lievelingsdier, lievelingsvak en lievelingseten schrijven. Daarna mochten we door de klas lopen en aan andere kinderen vragen wat zij hadden opgeschreven. Als we hetzelfde opgeschreven hadden, mochten we het vakje kleuren. Als alle vier vakjes gekleurd waren, hadden we bingo. Veel kinderen hadden bingo, maar nog veel belangrijker: we hebben elkaar beter leren kennen.

30 aug 2017 - Meten
Preview foto Vandaag ging de rekenles over één meter. We kregen in tweetallen een touwtje van precies 1 meter. We mochten in de school alles gaan meten en ontdekken wat minder, meer of precies 1 meter was. 

30 aug 2017 - We zijn gestart!
Preview foto Maandag was het zover: De start van het schooljaar. We vonden het allemaal best spannend. Een nieuwe klas, een nieuwe juf, nieuwe spullen en Snappet. Inmiddels zijn er al drie dagen voorbij en het gaat heel goed. We leren snel en kunnen al goed werken op Snappet. Er is veel tijd voor spelletjes om elkaar beter te leren kennen. We gaan er samen een leuk, gezellig en leerzaam jaar van maken.