Groepen
 
 

Groep 6

Wij zijn groep 6, met 26 leerlingen en wij gaan er samen met Juf Jelka een goed en fijn jaar van maken.

Op de website houden we jullie op de hoogte van de leuke en leerzame activiteiten van groep 6.

BERICHTEN

01 jun 2018 - Eten uit de natuur
Vandaag zijn we naar het bezoekerscentrum geweest in Rheden. Daar hebben we samen met de boswachter veel geleerd over allerlei dingen die je kunt eten uit de natuur. Brandnetels, dovenetels, daslook en er zijn zelfs pissebedden gegeten. Het was heel leuk en leerzaam. Als afsluiting hebben we nog lekker in de speeltuin gespeeld.

 


31 mei 2018 - Zorg Robot
Preview foto Als verrassing kwam Jacomijn, de moeder van Jiska, een zorgrobot laten zien van haar werk. De robot (Zora) was zo geprogrammeerd dat ze kon lopen, praten, liedjes zingen, dansjes doen en ze heeft zelfs een spelletje met de kinderen gedaan. 

29 mei 2018 - schaakworkshop
Preview foto Vandaag heeft Martijn aan een aantal kinderen uit groep 5 en 6 een schaakworkshop gegeven.

Na een uitleg op een groot schaakbord zijn de kinderen allemaal zelf aan de slag gegaan met het oefenen van schaken. 


14 mei 2018 - Kleuren en kletsen
Preview foto Vandaag zijn we naar het Raadhuis in de Nieuwstraat geweest. Ter voorbereiding hebben de kinderen allemaal vragen opgesteld in een boekje waar allerlei oude ansichtkaarten in stonden. In het Raadhuis hebben ze samen met de mensen daar ansichtkaarten gekleurd en hebben ze al hun vragen kunnen stellen. Dat het leven er 70 jaar geleden heel anders uitzag werd al snel duidelijk toen de kinderen niet wisten wat een kruidenier is. Bijzonder om te zien hoe leuk de kinderen en de ouderen met elkaar hebben gekletst en gekleurd.

06 apr 2018 - Bakmiddag
Preview foto Omdat de kinderen 200 euro hebben opgehaald voor het goede doel hebben we vanmiddag een bakmiddag gehouden. Met hulp van diverse ouders hebben we allerlei lekkere dingen gebakken zoals koekjes, cupcakes, appelflapjes en een brownie. Natuurlijk moest ook alles geproefd worden!