Groepen
 
 

Groep 7

Welkom in groep 7,

Het jaar voor het laatste jaar op de basisschool, herhaling en verdieping van eerdere leerstof. Studievaardigheid, begrijpend lezen en rekenen en uiteraard veel meer.

BERICHTEN

30 nov 2017 - kruidnoten schieten
Preview foto Een aantal weken geleden is groep 7 begonnen met de bouw van een kruidnotenschieter. Met een leeg pak, een verfroerstok, een dop een stokje en wat elastiek zijn ze vrij eenvoudig te maken.

Daarna natuurlijk een wedstrijd gehouden op drie disciplines; afstand, precisie en originaliteit.

In de week voor Sinterklaas zijn de prijzen verdeeld. Er is met veel enthousiasme gewerkt en geschoten.

Op de foto is het onderdeel precisieschieten te zien. Vanaf een cirkel moesten de kruidnootjes in de 'schoorsteen' worden geschoten.


14 sep 2017 - vlinders in de klas
Preview foto Vorige week kreeg groep 7 post. In de brievenbus lag een enveloppe met eitjes, rupsen en poppen van het koolwitje. Wij kunnen het proces van verandering zo van heel dichtbij bekijken. Vorige week waren de eerste poppen uitgekomen en hebben we de eerste twee vlinders de vrijheid gegeven. Een van de vlinders zal moeite hebben met vliegen aangezien een van de vleugels niet wilde openklappen. "Zielig", was een reactie. "Die zal vast worden opgegeten door een vogel, dat is de natuur".

De rupsen eten graag witte kool en in ruil daarvoor krijgen we een luchtje terug.

Over een aantal weken zullen alle poppen uitgekomen zijn en laten we alle vlinders vrij. Kom voor die tijd gerust even kijken.

 

zoekplaatje: vind de rupsen