Groepen
 
 

Groep 8

De pagina van groep 8

BERICHTEN

21 mrt 2018 - Pasen en Lentekriebels!
Preview foto In groep 8 zijn we flink aan het oefenen voor de Paasviering van volgende week. Naast de liedjes uit de methode Trefwoord zingen we dit jaar tijdens de viering ook twee nummers van Blof. Afgekeken van The Passion op tv, de kinderen zijn in elk geval erg enthousiast!   

 

Verder hebben we het in de klas over 'Lentekriebels', verliefdheid en seksualiteit. Een interessant maar ook spannend onderwerp. Het is heel mooi om te merken dat groep 8 hier heel goed met elkaar over kan en durft te praten. 

 


05 dec 2017 - Sint 2017

22 nov 2017 - Scheikunde in de klas
Preview foto Vandaag waren er twee leerlingen van het SGA in de klas om ons kennis te laten maken met het vak Scheikunde. Na een algemene uitleg over de inhoud van het vak en het bespreken van de veiligheidseisen,  was het tijd voor een aantal proefjes. De les van vandaag ging over verbranding, wat heb je daar voor nodig en hoe reageren verschillende stoffen. 

23 okt 2017 - Generation Discover Festival
Preview foto Vorig jaar heeft deze groep 8 (toen nog groep 7) meegedaan aan een innovatiewedstrijd op het gebied van water, voedsel en energie. Van de honderden inzendingen werden er vijftien projecten uitgekozen. Deze winnaars mochten naar Den Haag voor de grote finale tijdens het Generation Discover Festival. 

Maar liefst twee ideeën van onze klas behoorden tot de winnaars, en dus werden we begin oktober met een bus opgehaald om met groep 8 de finale bij te wonen op het Malieveld in Den Haag. 

Helaas werden onze ideeën niet de uiteindelijke winnaar, maar we hebben met elkaar genoten van een leuke, gezellige en leerzame dag!

Vanuit het reuzenrad hadden we een mooi uitzicht over het festivalterrein. In de verschillende tenten was van alles te doen, te leren en te ontdekken! (foto's)


20 sep 2017 - Het schooljaar goed begonnen!
Preview foto De eerste weken is er gelijk hard gewerkt in groep 8. Bij rekenen vliegen de grote getallen en de inhoudsmaten ons om de oren, de eerste toetsen zijn gemaakt en de eerste excursie is al achter de rug. 

Kortom, het is nooit saai in onze klas!

In het kader van de Open Monumentendag waren wij dit jaar te gast op Landgoed Larenstein. Geschiedenis, natuur en moderne techniek kwamen samen tijdens onze excursie.