Groepen
 
 

Verrijkingsgroep

De verrijkingsgroep is een groep leerlingen van groep 1 tot en met 4 die samen mij, juf Lotte, werken aan extra uitdaging op de hogere denkvaardigheden analyseren, evalueren en creën. Samen ontdekken wij de basis van de executieve functies. Neem gerust een kijkje op onze pagina om te zien hoe wij dit doen.

BERICHTEN

12 mrt 2018 - Mindmappen
De kleuters in de verrijkingsgroep plakken een dier. Als deze af is stempelen zij de kenmerken van dit dier daaromheen. Dit is een eerste vorm van het maken van een mindmap. De kinderen van groep drie, vier en vijf hebben eerst gebrainstormd welke Nederlandse wilde dieren zij kunnen bedenken en hebben dit aangevuld met informatie van elkaar en van internet. Nu zijn zij gestart om deze informatie in een mindmap te verwerken. 

09 feb 2018 - Stop!
Kun je de auto precies op de streep laten stoppen?

19 jan 2018 - Beweging
Preview foto Beweging is gezond! Daarom is er in elke les van de verrijkingsgroep een opdracht waarbij beweging nodig is.

12 jan 2018 - Boot
Preview foto Vandaag hebben de kinderen een boot ontworpen die zo veel mogelijk knikkers kon dragen. Wat mooi om te zien dat sommige groepjes zich richtten op het uiterlijk van de boot: een zeil, een roer, patrijspoorten...en anderen hun focus hadden op het draagvermogen van hun bootje.