Groepen
 
 

Verrijkingsgroep

De verrijkingsgroep is een groep leerlingen van groep 1 tot en met 4 die samen mij, juf Lotte, werken aan extra uitdaging op de hogere denkvaardigheden analyseren, evalueren en creën. Samen ontdekken wij de basis van de executieve functies. Neem gerust een kijkje op onze pagina om te zien hoe wij dit doen.

BERICHTEN

07 nov 2017 - Tekenen
Preview foto De komende periode gaan wij oefenen om aan te voelen wanneer je zelf op de voorgrond kan treden en wanneer je een ander de ruimte geeft. Dit doen wij aan de hand van een gezamelijke opdracht. Wij zijn gestart met het tekenen van alle benodigde informatie die daarna zullen leiden tot een zelfverzonnen verhaal. Tijdens het samen op één papier tekenen werd het geven en nemen van ruimte direct zichtbaar en voelbaar want: "waarom tekent iedereen ineens op mijn plekje?" en "Ik mag hier toch ook tekenen want we tekenen samen!" Mooie uitspraken die aanleiding geven om hier samen over verder te praten.

07 nov 2017 - Woordenwinkel
Preview foto Wat kost een woord? dat was het dilemma van deze activiteit. De kinderen zijn gestart met het schrijven van woorden. Daarna hebben zij deze woorden een waarde gegeven van 1 t/m 10. Maar waarom is het ene woord meer waard dan het andere? Deze les zet de kinderen aan tot creatief denken, het verwoorden van de eigen gedachtengang en anticiperen op wat de ander inbrengt.

07 nov 2017 - Het brein
Preview foto In de verrijkingsgroep hebben wij het regelmatig over ons brein. Wat kan het brein allemaal en kan je brein ook groeien of sterker worden net zoals bijvoorbeeld je spieren?

"Je hersens groeien als je heel hard gaat nadenken" zei één van de kinderen. Nou dat hebben we meteen even geoefend!


04 okt 2017 - Knex
Met Knex hebben wij aan twee soorten opdrachten gewerkt: ontwerp zelf een draaimoelen die kan draaien én bouw een voorbeeldplaat na. Deze opdrachten zijn ingezet om de kinderen te motiveren tot doorzetten.

25 sep 2017 - We zijn weer begonnen
Preview foto De ballenbak.