Groepen
 
 

Verrijkingsgroep

De verrijkingsgroep is een groep leerlingen van groep 1 tot en met 4 die samen mij, juf Lotte, werken aan extra uitdaging op de hogere denkvaardigheden analyseren, evalueren en creën. Samen ontdekken wij de basis van de executieve functies. Neem gerust een kijkje op onze pagina om te zien hoe wij dit doen.

BERICHTEN

12 mrt 2018 - Mindmappen
De kleuters in de verrijkingsgroep plakken een dier. Als deze af is stempelen zij de kenmerken van dit dier daaromheen. Dit is een eerste vorm van het maken van een mindmap. De kinderen van groep drie, vier en vijf hebben eerst gebrainstormd welke Nederlandse wilde dieren zij kunnen bedenken en hebben dit aangevuld met informatie van elkaar en van internet. Nu zijn zij gestart om deze informatie in een mindmap te verwerken. 

12 mrt 2018 - Klapspelletjes
Preview foto De verrijkingsgoep oefent verschillende klapspelletjes in het Engels of in het Spaans. Om deze te leren moet er heel hard geoefend worden, want deze ingewikkelde patronen en liedjes leer je alleen door goed te kijken, het in kleine stapjes te oefenen en veel te herhalen. Als de kinderen deze vaardigheden geleerd hebben kunnen ze die ook bij andere opdrachten goed toepassen!

09 feb 2018 - Stop!
Kun je de auto precies op de streep laten stoppen?

19 jan 2018 - Beweging
Preview foto Beweging is gezond! Daarom is er in elke les van de verrijkingsgroep een opdracht waarbij beweging nodig is.

12 jan 2018 - Boot
Preview foto Vandaag hebben de kinderen een boot ontworpen die zo veel mogelijk knikkers kon dragen. Wat mooi om te zien dat sommige groepjes zich richtten op het uiterlijk van de boot: een zeil, een roer, patrijspoorten...en anderen hun focus hadden op het draagvermogen van hun bootje. 

07 nov 2017 - Tekenen
Preview foto De komende periode gaan wij oefenen om aan te voelen wanneer je zelf op de voorgrond kan treden en wanneer je een ander de ruimte geeft. Dit doen wij aan de hand van een gezamelijke opdracht. Wij zijn gestart met het tekenen van alle benodigde informatie die daarna zullen leiden tot een zelfverzonnen verhaal. Tijdens het samen op één papier tekenen werd het geven en nemen van ruimte direct zichtbaar en voelbaar want: "waarom tekent iedereen ineens op mijn plekje?" en "Ik mag hier toch ook tekenen want we tekenen samen!" Mooie uitspraken die aanleiding geven om hier samen over verder te praten.

07 nov 2017 - Woordenwinkel
Preview foto Wat kost een woord? dat was het dilemma van deze activiteit. De kinderen zijn gestart met het schrijven van woorden. Daarna hebben zij deze woorden een waarde gegeven van 1 t/m 10. Maar waarom is het ene woord meer waard dan het andere? Deze les zet de kinderen aan tot creatief denken, het verwoorden van de eigen gedachtengang en anticiperen op wat de ander inbrengt.

07 nov 2017 - Het brein
Preview foto In de verrijkingsgroep hebben wij het regelmatig over ons brein. Wat kan het brein allemaal en kan je brein ook groeien of sterker worden net zoals bijvoorbeeld je spieren?

"Je hersens groeien als je heel hard gaat nadenken" zei één van de kinderen. Nou dat hebben we meteen even geoefend!


04 okt 2017 - Knex
Met Knex hebben wij aan twee soorten opdrachten gewerkt: ontwerp zelf een draaimoelen die kan draaien én bouw een voorbeeldplaat na. Deze opdrachten zijn ingezet om de kinderen te motiveren tot doorzetten.

25 sep 2017 - We zijn weer begonnen
Preview foto De ballenbak.