Nieuws - pagina 5
 
 
Kerstviering
19 december 2019

Kerstviering

Vandaag was de Kerstviering met alle kinderen en teamleden in de hal.
De groepen hadden liedjes en teksten ingestudeerd en wat waren we trots op onze kinderen. Ook de schoolband trad voor het eerst dit schooljaar op, complimenten voor de musici, het klonk professioneel! Het verhaal dat werd verteld door juf Judith, ging over een wijze uil die geen Kerst wilde vieren omdat er geen vrede was tussen de dieren in het bos. Gelukkig kwam het uiteindelijk wel goed, werden de ruzies opgelost en kon het Kerstfeest toch gevierd worden. Naar aanleiding van dit verhaal hebben de kinderen allemaal een uiltje mee naar huis gekregen.

 

Sinterklaasfeest
05 december 2019

Sinterklaasfeest

Niet met de stoomtrein, maar met de bakfiets kwam Sint dit jaar bij ons op school en had voor alle kinderen iets meegenomen (zie foto's).
Engelse les
03 december 2019

Engelse les

Op dinsdag en donderdag wordt er na schooltijd Engelse les gegeven door een docent van "Wereldkinderen". Wereldkinderen Taalonderwijs is een kleine organisatie die zich richt op taalonderwijs voor kinderen in het basisonderwijs, volgens de methode Cambridge Global English.
Pepernoot schieten
26 november 2019

Pepernoot schieten

Vandaag kijken hoe ver de leerlingen van groep 8 komen met de pepernoot schieter van een melkpak en een verfstokje. De kleuters kijken mee hoe meester Peter de afstand meet.
Voorleespiet
25 november 2019

Voorleespiet

Vandaag kwam voorleespiet een verhaal voorlezen aan de groepen 1 t.m. 4 (foto's).
Open podium groep 8
22 november 2019

Open podium groep 8

Groep 8 was aan de beurt met het open podium. Eén vrouw had het "heel erg zwaar" met het optreden.

Er staat een paard in de hal
22 november 2019

Er staat een paard in de hal

Begin deze week stond er ineens een paard in de hal, donderdag was de hele hal versierd en werden de kinderen verwelkomd met sinterklaasliedjes gezongen door het team, wat gaat er nog meer gebeuren..........
Gitaarles
19 november 2019

Gitaarles

Meester Dick geeft na schooltijd gitaarles en dat is heel leuk!
Plusklas
15 november 2019

Plusklas

De plusklas aan het werk
Voorleeswedstrijd groep 7 en 8
01 november 2019

Voorleeswedstrijd groep 7 en 8

Vandaag was de voorleeswedstrijd van groep 7 en 8. Groep 6 mocht alvast mee luisteren voor volgend jaar. De jury luisterde aandachtig en Nikky uit groep 8 heeft dit jaar gewonnen (foto).
Open podium groep 1-2
30 oktober 2019

Open podium groep 1-2

Vandaag was het optreden van de kleuters. Zij zongen o.a. een zelf gemaakt Engels liedje voor "het Eurovisie Songfestival".
Groep 8 naar Beekhuizen met een gids van IVN.
25 oktober 2019

Groep 8 naar Beekhuizen met een gids van IVN.

Natuuronderwijs

Schoolband
23 oktober 2019

Schoolband

Vanaf vandaag is de schoolband weer iedere woensdag middag aan het oefenen onder leiding van Dick en Melanie (foto).
Afsluiting kinderboekenweek
11 oktober 2019

Afsluiting kinderboekenweek

Vanochtend mochten alle ouders en leerlingen in alle groepen kijken wat de leerlingen gemaakt en geoefend hadden tijdens de kinderboekenweek. Er waren liedjes, een trein, een dansje, leeskilometers en foto's van leuke leesplekjes (foto's). Ook is er deze week veel samengelezen. Leerlingen uit groep 7 en 8 gingen een boek lezen met leerlingen uit groep 1 en 2 (foto's).
Afscheid juf Lotte
10 oktober 2019

Afscheid juf Lotte

Juf Lotte heeft een andere baan en heeft de Arnhorst verlaten.

Met de kinderen hebben we afscheid genomen onder schooltijd op donderdag 10 oktober, haar allerlaatste werkdag bij ons. Ouders en collega’s kwamen op woensdag 9 oktober (foto).

Kinderboekenweek
02 oktober 2019

Kinderboekenweek "Reis mee"

Vandaag is de Kinderboekenweek geopend. Juf Hetty en juf Wendy gingen op reis met de auto, met de trein, met het vliegtuig, op de fiets en met de raket. Daarna speelde het team het spelletje "ik ga op reis en neem mee........", juf Wendy las een stukje voor en we zongen het lied van Kinderen vooor Kinderen "Reis mee".
Juf Magda Wielstra overleden
28 september 2019

Juf Magda Wielstra overleden

Gisteren hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat juf Magda Wielstra is overleden. Magda is in de periode van 1977 tot 2017 leerkracht geweest op de Julianaschool en op de Arnhorst. In 2015 is zij ziek geworden, bij haar werd de ziekte ALS geconstateerd. Op vrijdag 3 november 2017 heeft zij officieel afscheid genomen van de Arnhorst en is het pleintje achter de school naar haar vernoemd: het ‘Magda Wielstra plein’.

 

In de hal wordt vanaf maandag 30 september een gedenktafeltje ingericht voor haar. Er ligt een mandje klaar waarin u een condoleance kunt stoppen over Magda voor de familie.

 

Paul van Loon
25 september 2019

Paul van Loon

Paul van Loon presenteert twee nieuwe wolvenboeken in Rheden.

 

RHEDEN - Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft deze woensdag in Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden ‘Dolfje ontvoerd’, het 21ste avontuur van Dolfje Weerwolfje, gepresenteerd. Daarnaast werd ook nog een tweede boek, ook van de hand van Van Loon, ten doop gehouden. Speciaal voor OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, schreef de bekende auteur nog een ánder sprookje over de wolf. Dit spannende sprookje vormt, samen met veel weetjes over de wolf, het wolvenboekje. (Bron Gelderlander)

 

Onze groep 6 was hierbij aanwezig!

Zomerfeest
30 augustus 2019

Zomerfeest

Wat was het weer een geweldig Zomerfeest georganiseerd door de ouderraad!
We zijn weer begonnen!
21 augustus 2019

We zijn weer begonnen!

De school is weer begonnen en naast al het leren, kunnen we ook heerlijk buiten spelen bij de waterpomp.
1 2 3 4 5 6 7 8