Nieuws - pagina 5
 
 
Afsluiting kinderboekenweek
11 oktober 2019

Afsluiting kinderboekenweek

Vanochtend mochten alle ouders en leerlingen in alle groepen kijken wat de leerlingen gemaakt en geoefend hadden tijdens de kinderboekenweek. Er waren liedjes, een trein, een dansje, leeskilometers en foto's van leuke leesplekjes (foto's). Ook is er deze week veel samengelezen. Leerlingen uit groep 7 en 8 gingen een boek lezen met leerlingen uit groep 1 en 2 (foto's).

Afscheid juf Lotte
10 oktober 2019

Afscheid juf Lotte

Juf Lotte heeft een andere baan en heeft de Arnhorst verlaten.

Met de kinderen hebben we afscheid genomen onder schooltijd op donderdag 10 oktober, haar allerlaatste werkdag bij ons. Ouders en collega’s kwamen op woensdag 9 oktober (foto).

Kinderboekenweek
02 oktober 2019

Kinderboekenweek "Reis mee"

Vandaag is de Kinderboekenweek geopend. Juf Hetty en juf Wendy gingen op reis met de auto, met de trein, met het vliegtuig, op de fiets en met de raket. Daarna speelde het team het spelletje "ik ga op reis en neem mee........", juf Wendy las een stukje voor en we zongen het lied van Kinderen vooor Kinderen "Reis mee".

Juf Magda Wielstra overleden
28 september 2019

Juf Magda Wielstra overleden

Gisteren hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat juf Magda Wielstra is overleden. Magda is in de periode van 1977 tot 2017 leerkracht geweest op de Julianaschool en op de Arnhorst. In 2015 is zij ziek geworden, bij haar werd de ziekte ALS geconstateerd. Op vrijdag 3 november 2017 heeft zij officieel afscheid genomen van de Arnhorst en is het pleintje achter de school naar haar vernoemd: het ‘Magda Wielstra plein’.

 

In de hal wordt vanaf maandag 30 september een gedenktafeltje ingericht voor haar. Er ligt een mandje klaar waarin u een condoleance kunt stoppen over Magda voor de familie.

 

Paul van Loon
25 september 2019

Paul van Loon

Paul van Loon presenteert twee nieuwe wolvenboeken in Rheden.

 

RHEDEN - Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft deze woensdag in Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden ‘Dolfje ontvoerd’, het 21ste avontuur van Dolfje Weerwolfje, gepresenteerd. Daarnaast werd ook nog een tweede boek, ook van de hand van Van Loon, ten doop gehouden. Speciaal voor OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, schreef de bekende auteur nog een ánder sprookje over de wolf. Dit spannende sprookje vormt, samen met veel weetjes over de wolf, het wolvenboekje. (Bron Gelderlander)

 

Onze groep 6 was hierbij aanwezig!

Zomerfeest
30 augustus 2019

Zomerfeest

Wat was het weer een geweldig Zomerfeest georganiseerd door de ouderraad!

We zijn weer begonnen!
21 augustus 2019

We zijn weer begonnen!

De school is weer begonnen en naast al het leren, kunnen we ook heerlijk buiten spelen bij de waterpomp.

Laatste schooldag
05 juli 2019

Laatste schooldag

Op de laatste schooldag kregen wij nog een pluim van Passend Onderwijs en de ouders van Diede omdat zij in het reguliere onderwijs kan blijven, daarna zongen alle kinderen liedjes op het schoolplein en begon de vakantie!

 

Mad Science
20 juni 2019

Mad Science

Gisteren en vandaag kwamen de professoren van Mad Science voor een workshop. Groep 4 en 5 kregen "Chemische reacties", groep 6 en 7 "PH-factor" en de groepen 1, 2 en 3 "Mengselmix"".

Opening speelplaats
07 juni 2019

Opening speelplaats

Uit de Gelderlander:

Waterspeelplaats bij basisschool Arnhorst in Velp

VELP - De Velpse basisschool De Arnhorst beschikt sinds vrijdagmiddag over een waterpomp op het schoolplein.

 

 

De school is bezig met de vergroening van het plein: met natuurlijke materialen zijn speelelementen gemaakt, stalen hekken zijn vervangen door houtwallen, tegels zijn vervangen door hagen. Een waterspeelplaats met een pomp geldt als een belangrijke aanvulling op het ontwerp. 

Het Waterschap Rijn IJssel heeft de helft van de kosten hiervan betaald. Daarom heeft heemraad Antoinet van Helvoirt van het waterschap de pomp vrijdagmiddag officieel in gebruik gesteld. Ook de kinderen zelf hebben meebetaald door een sponsorloop te houden. Deze is gisteren gehouden voorafgaande aan de ingebruikname van de pomp (zie foto).

Sponsorloop
07 juni 2019

Sponsorloop

Wat was de sponsorloop een fantastisch geslaagd evenement! De kinderen hebben geweldig gerend en ze waren in stijl gekleed. Heel erg bedankt ouders en OPF. De kinderen hebben de stempelkaart mee naar huis gekregen zodat ze de toegezegde bijdrage kunnen innen

(zie video en diverse foto's).

Voorbereidingen waterspeelplaats
14 mei 2019

Voorbereidingen waterspeelplaats

Op 14 mei werd er stilletjes gewerkt aan de waterspeelplaats (foto's).

Paaslunch
18 april 2019

Paaslunch

Vandaag kregen we een Paaslunch, geregeld door de ouderraad en de klassenouders (foto's).

Om 14.00 uur begon de "mei"vakantie.

Paasviering
15 april 2019

Paasviering

Tijdens de viering werd het Paasverhaal afgewisseld met het verhaal over Jessy die eerst bang is in het donker, maar tegen de ochtend ziet dat licht het altijd wint van het donker. We zongen liedjes over de natuur die weer tot leven komt; over Petrus die drie keer ontkent Jezus te kennen, maar ook 'Laat het los' uit Frozen en 'Beter' van de band Blöf. De schoolband speelde ook (foto's).

Kleedjesmarkt en kaartverkoop
12 april 2019

Kleedjesmarkt en kaartverkoop

Op vrijdag 12 april was er van 14.00 tot 16.00 een kleedjesmarkt. De opbrensgt is voor het schoolplein. In totaal werd er 386,39 euro opgehaald bij de markt en de kaartverkoop bracht 479,00 euro op en loopt nog steeds (zie foto's).

Schoolreisjes
11 april 2019

Schoolreisjes

Op 9 april zijn groep 1 en 2 naar het Land van Jan Klaassen in Braamt geweest en groep 3 t/m 7 gingen 2 dagen later naar de Efteling in Kaatsheuvel. We hadden mooi weer en de kinderen hebben zich prima vermaakt ( foto's Jan Klaassen en foto's Efteling).

Schoolvoetbaltoernooi
03 april 2019

Schoolvoetbaltoernooi

Op 3 en 10 april waren weer de schoolvoetbaltoernooien. Alle teams wonnen weer een prijs en groep 4 weer de sportiviteitsprijs (zie foto's).

Grote Rekendag
03 april 2019

Grote Rekendag

We begonnen de Grote Rekendag met een modeshow, waarbij de kinderen iets te grote kleding aan hadden (uit verhouding). Daarna werden er in alle groepen rekenopdrachten gedaan die te maken hadden met verhoudingen (zie foto's).

Afsluiting project
29 maart 2019

Afsluiting project

Ouders konden de resultaten van de plastic vissen en dieren bewonderen in de hal. Ook werden er placemats, boekenleggers, pennebakjes, onderzetters en kopjes soep verkocht. De opbrengst, 498,42 euro, was voor het schoolplein (foto's).

Plastic soep, wat een troep!
25 maart 2019

Plastic soep, wat een troep!

Maandag 18 maart zijn wij met dit thema gestart. Groep 1 en 2 bezochten de dierenspeciaalzaak Pets Place 'Op zoek naar zeedieren' en AH, groep 3 en 4 gingen met prikstokken de omgeving schoner maken, groep 5 en 6 gingen naar het Rozet en boswachter Tonnis kwam vertellen over de plasticsoep in groep 7 en 8.

Verder maken alle groepen van afvalplastic dieren die in de zee leven. We maken van de hal één grote zee. Op vrijdag 29 maart kunnen ouders vanaf 13.30 uur de zee komen bewonderen (zie foto's).

1 2 3 4 5 6 7