Nieuws - pagina 8
 
 
Goede doel
30 september 2018

Goede doel "Compassion"

In juli zijn David en Judith Lock naar Kenia geweest.

Tijdens deze reis zijn ze vanuit de hoofdstad Nairobi naar Sibilo gegaan. Het is ruim zes uur rijden over vaak slechte weg. Na deze lange reis kwamen ze bij het Compassionproject waar ook ons sponsorkind Kiplimo bij zit. Hij gaat hier naar school en naar de kerk. Op de foto zijn alle sponsorkinderen in de kerk te zien. David en Judith zijn op huisbezoek bij Kipliomo thuis geweest. Vanaf de school was dit een half uur lopen. Bij het huis werden ze ontvangen door de familie en buren. Zoals te zien is op de foto, was deze wandeling soms ook dwars door de rivier. Kiplimo loopt elke dag naar school en naar het project. Kipliomo heeft een oudere zus en nog klein zusje. Zijn oudere zusje kan doordat Kiplimo gesponsord wordt ook naar school. Zijn ouders verdienen geld door het verkopen/ruilen van mais en geitenmelk. Ze hebben hiervan een huisje van golfplaten kunnen bouwen. Daardoor hebben ze een droge plek om te slapen en wonen. Dat hebben lang niet alle kinderen in Kenia. Het was er wel erg warm en heel krap. Ze hebben Kiplimo en zijn zusjes cadeautjes geven, waaronder de Arnhorst petjes. Hier waren ze heel blij mee. Kinderen die gesponsord worden vinden het heel leuk om brieven en foto’s te krijgen van hun sponsors.

Kiplimo kijkt ernaar uit en is superblij dat een school in Nederland hem sponsort.

Mad Science
12 september 2018

Mad Science

Op woensdag 12 september kwam Mad Science professor Mike een spectaculaire Science show op onze basisschool verzorgen (zie foto's). De kinderen van groep 1 t/m 8 kunnen zich nu inschrijven voor de nieuwe naschoolse wetenschap en techniekcursus.

 

Zij worden vanaf 23-10-2018 zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties! Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen.

 

Uiteraard gaat iedereen ook zelf aan de slag als wetenschapper.

Van lessen over zonnestelsels en slijm tot de wereld van raketten en scheikunde voor groep 4 t/m 8. De groepen 1 t/m 3 gaan aan op ontdekkingsreis naar een wereld vol dino’s, waterweetjes en wie ben ik? Er komt van alles aan bod!

Zonnepanelen
11 september 2018

Zonnepanelen

De Arnhorst wil ook meewerken aan een beter milieu. 

Daarom worden er zonnepanelen geplaatst op het hoogste dak en op de lokalen van de groepen 4 en 6. Er komt een educatief programma voor de kinderen en zij worden betrokken bij wat de opbrengst is voor het milieu als er zonnepanelen aanwezig zijn.

31 augustus 2018

"Showtime Arnhorst"

Op 31 augustus was ons jaarlijkse zomerfeest met als thema "Showtime Arnhorst". Bij aankomst stond de limousine al klaar en lag de rode loper uitgerold. Je kon broodjes bakken, knutselen, schminken of een glitter tattoo laten zetten. Er was een  ‘Arnhorst Got Talentshow’ en je kon dansen in de disco of klauteren op het springkussen. En natuurlijk was er de BBQ. Wij willen de ouderraad en alle ouders die geholpen hebben weer bedanken. Het was geweldig!
12 1/2 jaar in dienst
28 augustus 2018

12 1/2 jaar in dienst

Op 28 augustus was het 12 1/2 jaar geleden dat juf Jolien in dienst kwam bij PCBO Rheden. Dat verdient een bloemetje.

Wij zijn er klaar voor
20 augustus 2018

Wij zijn er klaar voor

Heeft iedereen een fijne vakantie gehad? Wij hopen van wel.

Wij hebben er in ieder geval weer zin in om er een heel goed schooljaar van te maken samen met de kinderen en u als ouders.

De afgelopen week zijn we met elkaar druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat alles weer netjes en gezellig is in de school. Ook zijn er nieuwe digiborden geplaatst in een aantal lokalen, is de inrichting van de nieuwe bibliotheek boven klaar en wordt er gewerkt door de gemeente aan de inrichting van de parkeerplekken op het terrein.

1 2 3 4 5 6 7 8